Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Καραντίνα.... Το ανέκδοτο της εποχής μας

Editorial
  Ο τραγικός απολογισμός της Πανδημίας είναι βέβαιο ότι δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και φυσικά χωρίς να προβληματιστεί για την εξέλιξη της. Η έναρξη του εμβολιασμού μπορεί να είναι ένα θετικό νέο ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα σε έναν χρονικό ορίζοντα μερικών μηνών. Μέχρι τότε ωστόσο, το πλέον αποτελεσματικό μέτρο προστασίας του πληθυσμού και της δημόσιας υγείας είναι η αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων κάθε μορφής και η απομόνωση. Με μια λέξη "Καραντίνα". Είναι το κυρίαρχο μέτρο που μας έχουν επιβάλλει οι ειδικοί και η κυβέρνηση, συνοδευόμενο μάλιστα με βαρύ πρόστιμο το οποίο πάντως δεν δείχνει ικανό να αποτρέψει την καταστρατήγηση του. 
Γιατί δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι η......  εικόνα στους δρόμους των πόλεων παραπέμπει σε Καραντίνα. Άνθρωποι κυκλοφορούν παντού χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, καταστήματα λειτουργούν παρακάμπτοντας κάθε κανόνα, πάρκα και πλατείες γίνονται χώροι συνάντησης και διασκέδασης, και γενικά η ζωή συνεχίζεται με έναν ιδιόμορφο ρυθμό που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και να προσδιορίσει. 
Όσο για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων, θα έλεγα ότι απλά είναι ανύπαρκτοι, όσο  κι΄ άν η μονοδιάστατη πληροφόρηση των καναλιών θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο προβάλλοντας εικόνες από το κέντρο της Αθήνας.
 Θα μου πείτε είμαστε λαός απείθαρχος και δεν γινεται ο καθένας μας να έχει και έναν αστυνομικό από δίπλα για να μας επιτηρεί. Σωστό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η προσέγγιση της όλης κατάστασης από την κυβέρνηση ήταν η καλύτερη. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά και τα μέτρα πάνε περίπατο. 
Και φυσικά έχει αγανακτήσει τον κόσμο αυτός ο βομβαρδισμός απόψεων των ειδικών (παρεπιπτόντως, συγκεκριμένων που οι γνώμες τους ταυτίζονται), και αυτη η επιχείρηση τρομοκρατίας του πληθυσμού που δεν αντέχει πλέον να ακούει και να διαβάζει για νερούς και διασωληνομένους επί ώρες ολόκληρες. 
Λοιπόν για να μην κοροϊδευόμαστε. Ο κόσμος δεν αντέχει πιά την επιχειρούμενη χειραγώχηση του. Δεν ανέχεται να αποψιλώνονται οι ατομικές του ελευθερίες. Δεν συμβιβάζεται με την κατάσταση των  Νοσοκομείων και τις ελλείψεις σε αυτά. Αντιδρά και επαναστατεί. 
Και όσο τα μέτρα της κυβέρνησης περιορίζονται σε κατασταλτικό χαρακτήρα  με περιορισμένα ευτυχώς φαινόμενα επίδειξης αστυνομικής πυγμής, τόσο η κοινωνία θα αντιδρά και θα αναζητά τις δικές της λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της Καραντίνας όταν θα κάνει τον απολογισμό της φοβάμαι ότι το πρόσημο θα είναι αρνητικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: