Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων και του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας σε Αυτοκινητοπορεία στις 4 Δεκέμβρη για την ακρίβεια.

   Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων έρχεται να προστεθεί στα καθημερινά προβλήματα που πιέζουν τους εργαζόμενους και το λαό. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα. 
  Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, σε ζωντανή επικοινωνία και επαφή με τους συναδέλφους μας ήρθε πείρα από την κατάσταση που βιώνουμε ....  μέσα στους χώρους δουλειάς, από τα προβλήματα που μας έχουν πνίξει στην καθημερινότητα μας και έγινε συγκεκριμένος στόχος η ανάγκη να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση που μας ασκούν τόσο η εργοδοσία όσο και η κυβέρνηση. Ζητήματα που αναδεικνύονται στις συζητήσεις μας αφορούν την ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης, τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους δουλειάς, η σημαντική έλλειψη υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, τα ζητήματα που απασχολούν συγκεκριμένους κλάδους, όπως είναι το ταμείο ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους. 
Αποφασίστηκε σε ζωντανές διαδικασίες μαζικά, συλλογικά, μαχητικά να αντιπαλέψουμε και να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στην ίδια μας τη ζωή. Έχουμε πάρει θέση στον κοινό αγώνα σωματείων και φορέων του νομού για την προάσπιση της υγείας μας, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής. Εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς υπογράφουν μαζικά το κοινό ψήφισμα σωματείων και φορέων για τα ζητήματα της Υγείας, συμμετέχουν στη συλλογή υπογραφών για διεκδίκηση του ταμείου ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους. Συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες όλο το επόμενο διάστημα. 
Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στα σωματεία, στους φορείς, στους μαχόμενους συνδικαλιστές, στους εργαζόμενους, σε όλους όσους αισθάνονται ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνονται μέσα από ζωντανές διαδικασίες όλο το τελευταίο διάστημα. 
Επόμενος σταθμός:
Αυτοκινητοπορεία το Σάββατο 4 Δεκέμβρη 11 π.μ.  στα Γιαννιτσά για την ακρίβεια, με αφετηρία την πλατεία Γκόνου Γιώτα.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια
Η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα
για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: