Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Καλάθι νοικοκυριού: Χρειάζεται φρένο στην ακρίβεια, όχι ανεπαρκή βοηθήματα

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής
  Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη σχετική υποχώρηση του πληθωρισμού, ενώ η ακρίβεια γιγαντώνεται και ροκανίζει τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών. Οι αυξήσεις των τιμών στα βασικά αγαθά είναι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Η αλήθεια είναι πικρή και την αντικρίζουν καθημερινά οι πολίτες στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια. 
  Οι επιδοματικές πολιτικές τις κυβέρνησης παγιώνουν τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ενισχύοντας παράλληλα τις τσέπες ....  των λίγων και ισχυρών. Το καλάθι του νοικοκυριού αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές με ένα ανεπαρκές βοήθημα. Οι καταναλωτές αγοράζουν σήμερα τα ίδια με κόστος αυξημένο κατά μέσο όρο 30% σε σχέση με πέρυσι. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο υπουργός Ανάπτυξη και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, να δώσει πλήρη

στοιχεία τόσο για τους ελέγχους που έχουν γίνει στην αγορά, αλλά και για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και εάν αυτά έχουν εισπραχθεί. Από 8 Απριλίου, δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο. Χρειάζονται δομικά μέτρα που θα φρενάρουν την ακρίβεια, όπως αυτά που έχει εγκαίρως προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, ρύθμιση του συνόλου των οφειλών σε 120 δόσεις. Η κυβέρνηση όμως κωφεύει απέναντι σ΄ αυτές τις προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: