Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Πάμε …σινεμά !

Σήμερα Τετάρτη  12 Ιουνίου, ώρα 9.15, θα προβληθεί η ταινία:
Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο (2022) (A Man Called Otto)
    Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του επιτυχημένου βιβλίου τού Φρέντρικ Μπάκμαν και ταυτόχρονα αμερικάνικο ριμέικ της σουηδικής ομώνυμης ταινίας, «A Man Called Otto», παρουσιάζεται στην μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Μαρκ Φόρστερ και με πρωταγωνιστή τον πολυαγαπημένο Τομ Χανκς.
O Όττο είναι ένας σκυθρωπός, ολιγόλογος, δυσάρεστος 65χρονος. Έχει εμμονή με .... την τάξη, την πειθαρχία, τη σχολαστικότητα. Δεν αντέχει τους ανθρώπους που παραβαίνουν τους κανόνες - από το που παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, μέχρι το αν ανακυκλώνουν σωστά τα πλαστικά τους. Η ζωή του είναι ασπρόμαυρη: σωστό/λάθος, νόμος/παράβαση. Μόνο για ένα διάστημα είχε χρώμα: όσο ζούσε η γυναίκα του, ο έρωτας της ζωής του. Εδώ και λίγο καιρό που έφυγε εκείνη, δεν υπάρχει κανένα φως, κανένας λόγος ύπαρξης και για τον Όττο. Έχει οργανώσει και τη δική του μεγάλη έξοδο - έχει ρυθμίσει τις υποθέσεις του, έχει κάνει τα τηλεφωνήματά του, έχει βάλει και σκούπα. Μόνο που η ζωή είναι έγχρωμη και γεμάτη εκπλήξεις. Μια οικογένεια που μετακομίζει απέναντι από το σπίτι του, με δυνατή φιγούρα την εξωστρεφή, φλύαρη, αγαπησιάρα μεξικάνα μαμά Μαρισόλ, θα ανατρέψει τη ζωή του. Θέλει δε θέλει, ο μονόχνωτος ορθολογιστής Όττο θα παρασυρθεί από την ωστική δύναμη της ανθρώπινης ζεστασιάς, της φιλίας, της γειτονικής αλληλεγγύης, της αγάπης.
Μια αστεία και συγκινητική ιστορία για το πώς οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη.
Είδοςταινίας: Δραματική κομεντί  Διάρκεια  :126 λεπτά
Σενάριο: Ντέιβιντ Μαγκί, Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ Παραγωγή:Φρέντρικ Βίκστρομ Νικάστρο, Ρίτα Γουίλσον, Τομ Χανκς, Γκάρι Γκέτζμαν, Μουσική: Τόμας Νιούμαν
Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Μαριάνα Τρεβίνιο, Ρέιτσελ Κέλερ, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο, Τρούμαν Χανκς, Κάμερον Μπρίτον, Κέιλι Χάιμαν, Μάικ Μπιρμπίλια, Ελ Τσάπμαν, Λέιβελ Σλι, Κέλι Λαμόρ Γουίλσον
Είσοδος Ελεύθερη 
Πάρκο Αγίου Γεωργίου
Ώρα 21.15 

Δεν υπάρχουν σχόλια: