Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πανελλαδική συνάντηση μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑ.ΣΟ.Κ

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στελεχών, ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του κινήματος, άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά το πολιτικό σύστημα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος , τόνισε:
«Η Αριστερή Πρωτοβουλία με αίσθηση υψηλής ευθύνης προτείνει να ζητήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ η επόμενη βουλή να είναι συντακτική για να ζητήσει, να εκσυγχρονίσει και να αποκαταστήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας που τόσο πλήττεται σήμερα και ταυτόχρονα να προσδώσει στο σύνταγμα τον κοινωνικό χαρακτήρα που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η χώρα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητώντας «…όλες οι υποψηφιότητες που θα λάβουν χρίσμα να συζητηθούν και να αποφασιστούν από το Εθνικό Συμβούλιο.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, πάνω από 60 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στελέχη Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, μέλη του Συνδικαλιστικού Κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ από ολόκληρη την Ελλάδα. Από τον Έβρο μέχρι τη Καλαμάτα, από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και από τη Κρήτη μέχρι τη Φλώρινα συμμετείχαν στελέχη στη σημερινή διαδικασία.
Μετά την ομιλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, δόθηκε ο λόγος και τοποθετήθηκαν πάρα πολλά στελέχη για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις.
Στην αρχή της σύσκεψης παρουσιάστηκε 25λεπτο αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατο του.


Ανοιχτή πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα βγάλουν την Κυβέρνηση από τα σημερινά της αδιέξοδα και το κόμμα από το οργανωτικό τέλμα, απηύθυνε από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: