Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Συμφωνία συμψηφισμών για τα στρατόπεδα

Τελικά η απογοήτευση έγινε συγκρατημένη αισιοδοξία. Οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο δήμαρχο και τους βουλευτές του νομού δημιουργούν μια νέα κατάσταση που το μέλλον θα δείξει αν είναι επώδυνη ή ανώδυνη για την τοπική κοινωνία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκατάσταση νέων στρατιωτικών μονάδων στους επόμενους μήνες, στο στρατόπεδο που θα εγκαταλείψει η δύναμη της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού. Μάλιστα για όσους μόνιμους υπαξιωματικούς θελήσουν να παραμείνουν στην πόλη, θα δρομολογηθούν σε καθημερινή βάση δωρεάν λεωφορεία. Επίσης υπάρχει σαφής δέσμευση για την παραμονή του Τάγματος Πυροβολικού στο στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αγρα».  

Τέλος ο υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά τη μετατροπή των στρατοπέδων σε κέντρα λαθρομεταναστών και φυλακισμένων. 
Ελπίζω πάντως οι δεσμεύσεις του Βενιζέλου, που παρεμπιπτόντως έχει οικογενειακές ρίζες στα Γιαννιτσά, να μην είναι σαν των συναδέλφων του..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το τάγμα πυροβολικού, τα στελέχη τα οποία το απαρτίζουν ανέρχονται σε 35. Και αυτοί που επέλεξαν να συνεχίσουν να μένουν στα Γιαννιτσά και μετά την μετακίνηση της μονάδας τους, ανέρχονται γύρο στους 200. Σίγουρα η απώλεια για την πόλη παραμένει μεγάλη. Εύχομαι να ισχύσει τουλάχιστον η δέσμευση για νέες στρατιωτικές μονάδες σε αυτές που θα εκκενωθούν όπως επίσης και το ότι δεν πρόκειται να μετατραπούν σε κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.

Ανώνυμος είπε...

ας σταματήσει επιτέλους αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.κάποιοι αμετ-ανόητοι- δημαγωγοί κάνουν σπέκουλα με το θέμα και σπέρνουν τον πανικό σε ενα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας.οι κασσάνδρες όμως για άλλη μια φορά θα διαψευστούνε...!και όλοι αυτοι που επενδύουν στην συγκεκριμένη υπόθεση για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη στο τέλος θα πληρώσουν τον λογαριασμό!