Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δύο νεκροί στην Έδεσσα από κατάρρευση σπιτιού στο Βαρόσι

Τραγική κατάληξη με δυο νεκρούς και δυο τραυματίες είχε η προσπάθεια εργασιών αναπαλαίωσης παραδοσιακής κατοικίας στον οικισμό Βαρόσι της Έδεσσας. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας, στην διάρκεια εργασιών υποχώρησε τοιχίο της υπό αναστύλωσης κατοικίας και καταπλάκωσε δυο αλλοδαπούς εργάτες 41 και 45 ετών, τον 41 ιδιοκτήτη και την 65χρονη θεία του. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων εργατών που βρίσκονταν έξω από το σπίτι, λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση ακούστηκε ένας υπόκωφος θόρυβος και το τοιχίο έπεσε σαν τραπουλόχαρτο.
Τραυματισμένος θανάσιμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ο 41χρονος αλλοδαπός εργάτης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε στο πόδι η 65χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας. Εκεί οι γιατροί χρειάστηκε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό. Το ίδιο απόγευμα η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και εξέπνευσε.Στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου Έδεσσας νοσηλεύεται ο δεύτερος εργάτης που τραυματίστηκε σοβαρά στη λεκάνη και παρουσίασε εσωτερική αιμορραγία....

Το συνεργείο είχε ξεκινήσει την κατεδάφιση της παλαιάς κατοικίας και οι εργασίες βρισκόταν σε εξέλιξη. Την στιγμή του δυστυχήματος οι εργάτες καθάριζαν τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού πριν προχωρήσουν στην κατεδάφιση του τοιχίου. Μέσα σε λίγα λεπτά χώματα, πέτρες και σκεπή έγιναν μια μάζα καταπλακώνοντας τους δυο εργάτες και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη που επέβλεπε τις εργασίες και την 65χρονη θεία του.
Οι εργάτες του συνεργείου που βρίσκονταν έξω από το σπίτι άκουσαν τον έναν να καλεί σε βοήθεια και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Ο θόρυβος όμως κινητοποίησε και πολλούς κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν. Επιτόπου έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Νεκρός ανασύρθηκε ο 41χρονος εργάτης, σοβαρά τραυματισμένοι ο 45χρονος εργάτης και η 65χρονη και ελαφρά τραυματισμένος ο 41χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Το γεγονός συγκλόνισε την μικρή κοινωνία της Έδεσσας, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: