Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης (Δ.Ε.Π.Α.Γ.). Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τις ημέρες των γιορτών όπου μέσα από τραγούδι, χορό και θεατρικά δρώμενα τα παιδιά στέλνουν μηνύματα αγάπης και ζεσταίνουν την κατάμεστη από γονείς αίθουσα με τον ήχο της φωνής τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε διεξοδικά, παρουσίαση της γιορτής από μαθήτριες του κέντρου, ερμηνεία από μαθήτριες της μελωδίας «Άγια Νύχτα» υπό το φως φαναριών, παρουσίαση θεατρικού έργου με τίτλο «η δίαιτα του Αι Βασίλη», παραπέμποντας το κοινό στην ακαταμάχητη γεύση των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων που παρασύρει όλους στις γιορτές και μας υποβάλλει έπειτα σε στερητικές δίαιτες....
Στη συνέχεια έγινε απαγγελία του ποιήματος «ελατοκουβέντες» από μαθήτρια του Κέντρου και παρουσίαση του ομώνυμου μουσικοθεατρικού έργου «ο τσαγκάρης και οι καλικάντζαροι», όπου μαθητές και μαθήτριες εμψύχωσαν τον κόσμο παρουσιάζοντας απίθανες χορογραφίες και υποκριτικό ταλέντο, υπό την συνοδεία εξαιρετικών μελωδιών και του εκπληκτικού σκηνικού το οποίο «έντυνε» την γιορτή.
Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία χριστουγεννιάτικων μελωδιών τις οποίες συνόδευσε με το ακορντεόν, ο μαθητής του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Καλυωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: