Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνα για την αποδοτικότητα των Νοσοκομείων … «καίει» το νέο δήμαρχο Πέλλας

Με αφορμή την αναδιάρθρωση των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ. στην οποία φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, ανέθεσε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης τη διεξαγωγή έρευνας για την αποδοτικότητα των Νοσοκομείων την περίοδο του 2009, δηλαδή περίοδο κατά την οποία ο νέος δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Γεννηματάς» Στην αξιολόγηση μπήκαν οι 130 Νοσηλευτικές Μονάδες του ΕΣΥ και των τριών βαθμίδων.
Τρείς ήταν οι δείκτες που καταδεικνύουν τη βαθμολογία κάθε μονάδας.
-Ο πρώτος αφορά την Καθαρά Τεχνική αποδοτικότητα, δείχνει δηλαδή αν η μονάδα παράγει με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα πόρων και αντανακλά διοικητική ικανότητα.
Σε αυτόν τον τομέα το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς αξιολογήθηκε με 47 βαθμούς με άριστα το 100. Βρίσκεται δηλαδή μόλις 4ο από το τέλος όταν το Νοσοκομείο Γιαννιτσών βαθμολογήθηκε με 100 παρακαλώ!....
 -Ο δεύτερος δείκτης αφορά την αποδοτικότητα Κλίμακας, δείχνει δηλαδή αν η Μονάδα είναι στο σωστό μέγεθος και αντανακλά επάρκεια, στενότητα η υπερεπάρκεια πόρων. Σε αυτόν τον τομέα το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς αξιολογήθηκε με 94 αφήνοντας πίσω του 44 μονάδες υγείας ενώ το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αξιολογήθηκε με 90.
- Ο τρίτος και βασικότερος δείκτης της Τεχνικής Αποδοτικότητας είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω και δείχνει αν η μονάδα παράγει με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα πόρων και στο σωστό μέγεθος και αντανακλά ταυτόχρονα διοικητική ικανότητα και επάρκεια μεγέθους.
Σε αυτόν τον τομέα το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς αξιολογήθηκε με 44 βαθμούς με άριστα το 100. Βρίσκεται δηλαδή 11ο πριν το τέλος ενώ το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αξιολογήθηκε με 90.
Βέβαια αυτά αφορούν Νοσοκομεία και όχι Δήμους όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα και εκεί θα κριθούν όλοι…

14 σχόλια:

ΠΡΟΣ ΛΟΥΔΙΑ είπε...

-Ο δεύτερος δείκτης αφορά την αποδοτικότητα Κλίμακας, δείχνει δηλαδή αν η Μονάδα είναι στο σωστό μέγεθος και αντανακλά επάρκεια, στενότητα η υπερεπάρκεια πόρων. Σε αυτόν τον τομέα το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς αξιολογήθηκε με 94 αφήνοντας πίσω του 44 μονάδες υγείας ενώ το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αξιολογήθηκε με 90.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

loudiasg είπε...

Θα σας απαντήσουμε όσο πιό απλά γίνεται:
Το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς χαρακτηρίζεται από πολύ καλή αποοδοτικότητα κλίμακας 94%, από πολύ χαμηλή καθαρά Τεχνική αποδοτικότητα 47% και έχει ως αποτέλσμα να παρουσιάζει χαμηλή ολικά τεχνηκή αποδοτικότητα 44%.Από τα παραπάνω στοιχεία συνάγεται το αποτέλσμα ότι το Νοσοκομείο μπορεί να παράγει το ίδιο Νοσηλευτικό έργο με 56% λιγότερες ποσότητες πόρων ή με τις ίδιες ποσότητες πόρων πρεπει να παράγει 53% περισσότερο έργο και υπηρεσίες. Και εκεί έγκειται η Διοικητική ανεπάρκεια..
Κατανοητό;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι άκρα φαενρό την κακή εντύπωση που θέλετε να δημιουργήσετε για τον Γρηγόρη Στάμκο ακόμα καλά - καλά δέν άσκησε τα καθήκοντα του ο νέος δήμαρχος θέλω να θέσω μια ερώτηση για τον απερχόμενο δήμαρχο κο. Νικόλαο Παπανικολάου... αφού ήλεθε τόσο πολύ να καταστρέψει το πάρκο του Αγίου Γεωργίου ... γιάτί μετά τις εκλογές του Β' Γύρου και την ήττα του το παράτησε στα "κρύα του λουτρού" ... Αυτός είναι ο καλός ο δήμαρχος ?!?! Ας κοιτάμε το τώρα και όχι το πρίν του κ. Γρηγόρη ... θα τον κρίνουμε ως ΔΗΜΑΡΧΟ όπως έκριναν για τον Παπανικολάου οι πολίτες. ...

Ανώνυμος είπε...

Kατανοητό είναι ότι μέχρι τώρα οι διοικητές βαρούσαν ξυλιές σε ξένους πισινούς γι'αυτό κατέρευσαν τα νοσοκομεία και όλο το σύστημα υγείας.Επιπλέον πίστευαν ότι ποτέ δεν θα αξιολογηθούν αλλά ούτε και ότι η αξιολόγησή τους θα δημοσιεύονταν για να μάθει ο κόσμος τα χαίρια τους.Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στον δήμο Πέλλας αφού ο πρωην διοικητής και μέλλον δήμαρχος φροντίζει να ξοφλήσει τα γραμμάτια που υπέγραψε προκλογικά διορίζοντας σε θέσεις συμβούλων με προκλητικές για την εποχή μας μισθάρες (άνω των 2.500 το μήνα) όλους τους άνεργους και αργόσχολους δεξιούς "μεγαλοπαράγοντες" αντί να ψάξει για τεχνοκράτες
με προσόντα που θα τον βοηθήσουν ουσιαστικά.Και εδώ οι "ξυλιές" πέφτουν στον πισινό των δημοτών και βλέπουμε το έργο των νοσοκομείων σε επανάληψη.

Ανώνυμος είπε...

Μην παιδεύεστε άδικα με στατιστικά στοιχεία.Στην πράξη θα φανούν όλα.Όταν ο νέος κατα λάθος δήμαρχος σταματήσει τα γλέντια απο χωρίον εις χωρίον, και καθήσει στην καρέκλα τότε σε ένα εξάμηνο θα φανεί και η επάρκεια αλλά και η ανεπάρκεια του.Είναι τόσα τα προβλήματα, οι υποσχέσεις και οι φιλοδοξίες των γύρω του, που έχει να αντιμετωπίσει, που δεν θα χρειαστεί αυτή τη φορά αξιολόγηση....Την ξέρουμε απο τώρα.Εδώ είμαστε και θα δείτε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΕΤΑΡΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 1,38% ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΩΣΤΕ Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 100% ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 30% ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ. ΕΚΕΙ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....

Ανώνυμος είπε...

Οσο κι αν προσπαθεις κ.Θ.Γ. να αμαυρώσεις την εικόνα του Γρηγόρη δεν το καταφέρνεις.
Το πόσο αποδοτικός ήταν ο Γρηγόρης στο νοσοκομείο ρωτησε να το μαθεις από αυτους που εργαζονται και που νοσηλευτηκαν εκει.
Ξαφνικα εκτός απο Δημοσιογράφος έγινες και αναλυτής στοιχείων.
Ελεος πια , είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ και χώνεψε το !!!!

Μαζι και σε 3,5 χρόνια !!! είπε...

θ.Γ. = Βάλε βρε αγόρι μου λιγη ζαχαρη στον καφέ σου.
τόση πίκρα πιά ??????????
η ζωη δεν τελειωνει επειδη χασατε τον Δημο...
εχει και για σας καρεκλες μην στεναχωριεστε, κατι θα γινει.

Ξερω οτι ειναι δυσκολο να χανεις την εξουσία μεσα απο τα χερια σου οταν νομιζεις οτι την εχεις δεσει καλα, αλλα τι να κανουμ αυτα εχει η ζωη, χαλαρωστε λιγο θα παθετε και τιποτε και δεν το θελουμε γιατι εσας θελουμε να ξανακερδισουμε σε 3,5 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά. Να κόψουμε την πλάκα. Δηλαδή αν ο Γρηγόρης μπορούσε να βγάλει μεροκάματο έξω, θα πήγαινε να μπει δοτός διοικητής; Πλάκα κάνουμε; Ο άνθρωπος αιτήσεις έκανε για να παίρνουν καμιά επιδότηση οι αγρότες. Μην μου πείτε ότι θα μπορούσε να περάσει ποτέ καμιά συνέντευξη ώστε να επιλεγεί να πάει έστω και για ταμίας σε σούπερ μάρκετ! Αν είχε ικανότητες θα τον είχαν αρπάξει ιδιώτες επιχειρηματίες για να τους βγάλει φράγκα. Τώρα θα τον υποστούμε εμείς, τον άνθρωπο. Αυτός θα έχει εξασφαλίσει τον μισθό του για κάποια χρόνια και μεις θα πληρώσουμε όχι μόνο τον μισθό του και τους μισθούς του συρφετού του αλλά και το τίμημα της ανυπαρξίας του. Δεν τα λέω από κακία. Εύχομαι πολύ ως πολίτης να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι. Και επίσης: Το ίδιο ισχύει και με τους συνταξιούχους και ανεπάγγελτους του άλλου, του χαμένου... των εκλογών. Μήπως αυτός δεν την έβγαζε τόσα χρόνια με την αργομισθία της ΔΕΥΑΓ, που του την χάρισε σκανδαλωδώς ο φίλος του και μυστικοσύμβουλος του;

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω ρε παιδιά! Που και πότε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έμαθε και το μάνατζεμεντ των νοσοκομείων; Στου κασίδι το κεφάλι θα μου πείτε! Ε, στου ίδιου του καϋμένου του κασίδι θα μαθαίνει για κάποια χρόνια και το μάνατζμεντ του Δήμου. Εμείς, οι κασίδες και τα κεφάλια μας τι θα απογίνουμε, μ΄όλους αυτούς που αλλιώς το μόνο που έμαθαν να κάνουν είναι να περιμένουν στους σκοτεινούς θαλάμους των κομμάτων τους τη σειρά; θα μου πει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ; ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ; ΑΛΙΜΟΝΟ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ; ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΑΛΛΑ Ο ΒΑΜΒΙΝΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΜΕΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

οχι αλλο καρβουνο παιδια, φτανει....
Μεγάλη η πικρα σας, σας το αναγνωρίζω (και δεν εννοώ μόνο την αλλη παράταξη, αλλα και όλους τους "αλλους" που ήταν με τους "αλλους" ξερουν αυτοί) αλλα ξέρετε υπάρχουν και ορια...
Και εσύ άγνωστε των 11,37 αν σεβεσαι τουλάχιστον τον ευατό σου απέδειξε αυτό που λες για τα υπερτιμημένα τιμολόγια.... Και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν απετυχε στην ενωση...

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΙΛΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΤΡΕΞΕ ΠΑΡΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ!ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΥΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΑΙΝΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΚΟ-Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ!- ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΓ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΤ ΤΙΜΙΟΤΑΤΑ!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ.