Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος κατά του Καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση NOSMOKE έχει ξεκινήσει μια καμπάνια, με συμπλήρωση ερωτηματολογίων και με βομβαρδισμό με e-mails και τηλέφωνα προς το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, για να εφαρμοσθεί (επιτέλους!) ουσιαστικά και χωρίς υπεκφυγές ο νόμος περί καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων μας, καπνιστών και μη καπνιστών. Επίσης, έχει αποστείλει επιστολές καταγγελίας της ελληνικής (μη) πολιτικής προστασίας του πληθυσμού από το παθητικό κάπνισμα τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου….
Σε επιστολή της προς τους πολίτες αναφέρει ότι «Ο λαλίστατος και ιδιαίτερα θεατρικός και τηλεγενής κατά τα άλλα κ. Λοβέρδος φαίνεται να υποκύπτει αυτήν τη στιγμή σε κάθε λογής πιέσεις και συντεχνιακά συμφέροντα και ετοιμάζεται να προσθέσει παραθυράκια - εξαιρέσεις στο νόμο και να πάει τη χώρα μας 10 χρόνια πίσω! Κάτι τέτοιο δε πρέπει σε καμία περίπτωση να το δεχθούμε. Ας ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας κι ας αντισταθούμε στον παραλογισμό! ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας ζητήσουμε από τον κ. Λοβέρδο, ως ενεργοί πολίτες, τόσο εμείς όσο και οι φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοί μας, να εφαρμόσει το νόμο ΤΩΡΑ, χωρίς να διανοείται καν να προσθέσει εξαιρέσεις και παραθυράκια ή να τον κάνει πιο ελαστικό. Ταυτόχρονα ας πιέσουμε και στο γραφείο Πρωθυπουργού.
Αν δεν βοηθήσουμε όλοι να παταχθεί ριζικά η διάχυτη ανομία, αυτή η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O νόμος για το κάπνισμα δεν ισχύει ολοκληρωτικά και καθόλου στην Αυστρία και εν μέρει στην Γερμανία.Αυτά για να σταματήσει το παραμυθάκι ότι πάει η χώρα 10 χρόνια πίσω ενώ η Ευρώπη μπροστά. Τώρα αυτοί της οργάνωσης αν είναι τίποτε υψηλόμισθες αριστερές δημοσιουπαλληλάρες και αδιαφορούν για το τι γίνεται στην αγορά ή την Ευρώπη εμείς δεν έχουμε λόγο να επηρεαστούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΓΙΕΙΝΙΣΤΕΣ.ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ...