Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Νέο πλήγμα για την Πέλλα..! Κλείνει το Ινστιτούτο κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη…

Η μια καρπαζιά μετά την άλλη έρχεται για το νομό Πέλλας και εμείς πανηγυρίζουμε με δελτία τύπου επειδή δεν θα κλείσει η Δ.Ο.Υ. Αριδαίας… Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τρία Νομικά Πρόσωπα του Υπουργείου (ΔΗΜΗΤΡΑ – ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. – ΟΠΕΓΕΠ) διαλύονται και ιδρύεται ένα νέο με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ποιότητας - ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘΟΑΓΕΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ), το οποίο θα ανήκει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με τη συνένωση, η έρευνα στον αγροτικό τομέα συγκεντρώνεται από τις 56 διάσπαρτες και υποστελεχομένες μονάδες που υπάρχουν σήμερα σε 14 ισχυρά θεματικά Ινστιτούτα Αγροτικής Έρευνας. Σύμφωνα λοιπόν με αξιόπιστες πληροφορίες οι 14 Μονάδες αφορούν περιοχές όπως Κρήτη, Γιάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, ενώ πουθενά δεν γίνεται αναφορά για το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Παραλίμνης το οποίο μεταφέρεται τη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας και ο κύκλος εργασιών του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας της Παραλίμνης είναι πολύ σημαντικά και βοηθούν κτηνοτρόφους από ολόκληρη τη Μακεδονία.
Επίσης...εκτός από την εκτροφή αιγοπροβάτων, χοίρων, και βοοειδών παράγεται καθημερινά 1,5 τόνος γάλα που διατίθεται στη βιομηχανία, ενώ οι καλλιεργούμενες δημόσιες εκτάσεις ξεπερνούν τα 3.000 στρέμματα. Στο Ινστιτούτο της Παραλίμνης απασχολείται μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό ενώ παράλληλα για τις ανάγκες των εργασιών απασχολούνται και δέκα συμβασιούχοι.
Τα κλείσιμο του θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για το Νομό και ειδικά για την περιοχή των Γιαννιτσών για ευνόητους λόγους.
Μάλιστα για τις προτάσεις αυτές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ενημέρωσε προπαραμονή Χριστουγέννων την διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, οι οποίες εγκρίθηκαν και θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Άξιο απορίας είναι ότι για μια ακόμη φορά οι βουλευτές μας πιάστηκαν στον ύπνο αφού το θέμα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, ενώ η υφυπουργός μας ή δεν το αντιλήφθηκε ή δεν την ενημέρωσαν σωστά… όπως συνήθως συμβαίνει!
Άντε να δούμε τώρα πως θα σώσουν την παρτίδα…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΔΩ ΚΑΗΚΕ Ο ΤΟΠΟΣ.
ΜΑ ΤΙ ΠΑΡΗΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ?
ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ?

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Δωρεαν γνωση και τεχνογνωσια, εκπαιδευση και καταρτιση, πιστοποιηση στα τροφιμα και τις πρακτικες, εφαρμοσμενη ερευνα πρωτοτυπια.
αυτα προφανως σου φαινονται αντιπαραγωγικα, γιατι προφανως για σενα ολα μετριουνται σε ρευστο (πουλαω αγοραζω) αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ δεν φτασαμε ακομη εκει. Η μορφωση, εξειδικευση, η επικοινωνια η πρωτοτυπια ειναι μη μετρησιμα (σε χρημα) αγαθα, τουλαχιστον άμεσα, εχουν ώφελος σε βάθος χρονου σε πολλαλα επιπεδα.
Αυτο δεν σημαινει οτι οι προς συγχωνευση οργανισμοι δουλεψαν τελεια παντα αλλα δεν εκλεψαν κιολας ουτε φαγωθηκαν απειρα λεφτα αν αυτο νομιζεις,μην εισαι τοσο αιρετικος, ψαξε αλλου να βρεις που επεσε η μεγαλη μασσα. ξερεις δεν ειναι και πολυ δυσκολο να το βρεις

Ανώνυμος είπε...

αυτα εγραφες δημοσιογραφακο πριν απο 3 χρόνια και δεν ντρεπεσαι ακομη να το παιζεις εκδότης ???????