Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο Βενιζέλος ανακοινώνει τη δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού στα Γιαννιτσά

Το είπε και το έκανε ο υπουργός εθνικής άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος. Θα θυμάστε βέβαια,που είχε υποσχεθεί στον πρώην δήμαρχο στους βουλευτές Πέλλας και σε εκπροσώπους φορέων της πόλης, το περασμένο καλοκαίρι ότι θα φέρει στο στρατόπεδο Φιλιππάκου την παραπάνω στρατιωτική μονάδα. Όπως επίσης θα θυμάστε και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας τόσο για τη μεταφορά της 34η Ταξιαρχίας στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, όσο και για την ενδεχόμενη μετατροπή του στρατοπέδου σε Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Ο «Βαγγέλας» λοιπόν πού έχει οικογενειακές ρίζες στα Γιαννιτσά τήρησε την υπόσχεσή του και τον άλλο μήνα θα επισκεφθεί την πόλη όπου και θα ανακοινώσει επίσημα πλέον τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Αναμφισβήτητα αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη και μια θετική είδηση και δίνει μια νότα αισιοδοξίας στην τοπική κοινωνία που αναζητά διεξόδους από τα πολυποίκιλα προβλήματα της…Προσοχή όμως στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, γιατί κάτι μου λέει ότι τα «κατόπιν ενεργειών μου..» θα πέσουν βροχή!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι σίγουρα αφου μας πήραν την Ταξιαρχεία με εκατοντάδες μόνιμους αξιωματικους (που μέναν στα Γιαννιτσά, νοίκιαζαν σπίτια, τρώγαν, ψώνιζαν, βγαίναν στην αγορά, διασκέδαζαν, ξόδευαν χρήματα κλπ) μας φέρνουν το Κέντρο νεοσυλλέκτων με 5 μόνιμους αξιωματικούς και πολλούς φαντάρους. φαντάροι οι οποίοι θα έρχονται μία φορά κάθε τρεισ μήνες- αν λοιτουργεί κάθε τρίμηνο βέβαια, θα μπαίνουν στο Κέντρο και δεν θα έχουν έξοδο. Θα φεύγουν με το φύλλο πορείας για μετάθση χωρίς να ξοδέψουν ούτε μία δραχμή.
Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι γίνεται στα Κέντρα εκπαίδευσης. Αλλά εμείς οι άνδρες που υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι στο κέντρο δέν ξοδεύουμε ούτε μία δραχμή γιατί δεν βγαίνουμε έξω- δεν επιτρέπεται άδεια. Άντε να πληρώσαμε τον ταξιτζή που μας πήγε μέχρι εκεί, αν πάμε με λεωφορείο.
Ζήτω οι ταξιτζήδες λοιπόν!!!

Ανώνυμος είπε...

απο το να εχουμε κεντρο υποδοχης λαθρομεταναστων δεν ειναι καλυτερο να εχουμε κεντρο εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων? και βγαινετε μετα απο λιγες μερες και εν τοιαυτη περιπτωσει υπαρχουν και τα delivery οπου σας τα φερνουν οτι θελετε στο χερι .καθε τρεις μηνες 2000 ατομα δεν ειναι και λιγα.μην γκρινιαζετε να ειστε ευχαριστημενοι .

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 7.35 αν υπηρέτησες το 1960 ναι έτσι ήταν τότε τα πράγματα.Ρώτα και εμάς που υπηρετήσαμε μετά το 2000.Κέντρο σημαίνει τουλάχιστον σύνταγμα με ότι συνεπάγεται σε αξιωματικούς.Οσο για τους νεοσύλλεκτους δεν είμαστε στα χρόνια σου που τρώγατε κουραμάνα από την καραβάνα.Τα παιδάκια που είναι και καλομαθημένα ξ ο δ ε ύ ο υ ν. Ειδικά τον πρώτο καιρό που θέλουν να ξεπεράσουν το σοκ.Δεν τα κάνουν μασούρια.Και ορκίζονται πάνω στην εβδομάδα ή τις 15 ημέρες και αρχίζουν μετά οι έξοδοι γιατί η θητεία είναι μικρή.Δεν ορκίζονται στις 40 ημέρες όπως στα χρόνια σου . Αν πήγες όπως λες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΦΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ -ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΕΣ- ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

οπως τα λεει ο πρωτος φιλος είναι τα πράγματα. Εγώ που πήγα φαντάρος το 2009 στο κέντρο δεν ξόδεψα τίποτα ήμουν απλά περαστικός και βγήκα όλο και όλο 2 φορές μέχρι να πάρω τη μετάθεση. Και οι αξιωματικοί ήταν ελάχιστοι. Άλλα και πάλι ευχαριστώ να λέμε έτσι που μας κατάντησαν!