Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση του Σωματείο εργαζομένων στο δήμο Πέλλας για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Την ανησυχία τους αλλά και την καταστρατήγηση της σύμβασης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, επισημαίνουν με επιστολή του προς το δήμαρχο Πέλλας το Δ.Σ. του Συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων δήμου Πέλλας. Συγκεκριμένα διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν, δεν τηρούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις από τον ανάδοχο του έργου, που όφειλε να εκπαιδεύσει στη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ υπαλλήλους του δήμου που στη συνέχεια θα αναλάβουν να διαχειριστούν αυτή τη μεγάλη σε όγκο εργασιών μονάδα. Αν σκεφτούμε ότι υπάρχει σε προτεραιότητα η υλοποίηση του έργου δημιουργίας μονάδος διαλογής και κομποστοποίησης των απορριμμάτων, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος των εργασιών και της ανταποδοτικότητας που θα προκύπτει. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα τεράστια οικονομικά μεγέθη που θα συνοδεύουν αυτή τη δραστηριότητα γύρω από την οποία περιστοιχίζονται πολλά συμφέροντα. Και φυσικά τον πρώτο και μοναδικό λόγο θα τον έχει αυτός που θα έχει τη γνώση και τη δυνατότητα να λειτουργήσει αυτό το σύστημα στο οποίο οι ιδιώτες έχουν ήδη αρχίσει να βάζου πόδι σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα είναι αν θα μπορέσουν να πράξουν το ίδιο και στα Γιαννιτσά ή αν ο δήμος θα απαιτήσει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου εκπαιδεύοντας υπαλλήλους που θα αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας του ΧΥΤΑ όταν έρθει η ώρα. Το μέλλον θα δέιξει…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν νομικά δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό και καλό είναι να μην βαυκαλιζόμαστε. Ούτε προθεσμίες υπάρχουν για προσβολή των διοικητικών πράξεων ούτε το έννομο συμφέρον για την νομιμοποίηση του όποιου απλά θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντα του.

Δεν πήγα στη συγκέντρωση και ευτυχώς διότι δεν θα άντεχα τόσο λαϊκισμό, υποκρισία και θέατρο!!! Και βεβαίως στον όχλο καλά είναι να λες αυτά που θέλει να ακούει, γιατί αλίμονο σου.

Αντί να σπαταλιόμαστε με την ιδέα του να μην γίνει καλύτερα είναι να εξοικειοθούμε με αυτήν και να κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε τα όποια θετικά προκύπτουν - γιατί δεν είναι μόνο αρνητικές οι συνέπειες.

Ενας ειλικρινής, ανοιχτός και τίμιος διάλογος απαιτείται και όχι συνθήματα και γιουρούσια.

Κύριοι, που παριστάνετε τους πολιτικούς ηγήτορες πέστε την αλήθεια και μην αφήνετε να σας παρασύρουν πτωχευμένοι μικρέμποροι της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα παχιά αλλά όχι ωραία λόγια που είπες τα τράγματα είναι πιο απλά.Υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτή η συμβατική υποχρέωση του αναδόχου.Αν υπάρχει τηρείται ναι ή όχι;Αν όχι γιατί; Πέρα από τις άναρθρες κραυγές που έβγαζε η τότε αντιπολίτευση και νυν διοίκηση του δήμου Πέλλας σχετικά με την απευθείας ανάθεση του 1.000.000 ευρώ έχει την διάθεση και κυρίως μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα του δήμου;Aυτοί ήρθαν ως καλοί και ηθικοί.Eίναι ή την πατήσαμε;

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΟΝ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΙΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.Ο ΔΙΕΥΝΘΗΝΤΗΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΡΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΑΠΕΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΡΓΑΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

πολυ πρεμουρα τους επιασε τους υπαλληλους του Δημου στο γκαραζ!καλυτερα να μασανε παρα να μιλανε . Μαλλον καλυτερα να δουλευουν και οχι να μας δουλευουν.