Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ζήτησαν ξανά το τραίνο στη γραμμή Θεσσαλονίκη Φλώρινα κάτοικοι και φορείς στην Άρνισσα

Μετά από ανοιχτή συνάντηση πολιτών και φορέων στην Άρνισσα του δήμου Έδεσσας όπου συζητήθηκε το θέμα της διακοπής των δρομολογίων του σιδηροδρόμου στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο αναφέρεται εκτός των άλλων και στις ενέργειες που προτίθενται να προχωρήσουν για να διεκδικήσουν την επαναλειτουργία του τραίνου στο παραπάνω δρομολόγιο.
Στο ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:
Στην Άρνισσα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 έγινε ανοιχτή δημόσια συνέλευση πολιτών και φορέων της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας, με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, πολιτιστικών συλλόγων, του Ιερέα της Άρνισσας και πολιτών που ανησυχούν για το μέγιστο πρόβλημα της μη ύπαρξης σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Φλώρινα.....
Μετά από συζήτηση και την τοποθέτηση των φορέων αλλά και την αυθόρμητη συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιών και την κατανόηση του προβλήματος της απομόνωσης της περιοχής μας αποφασίστηκαν τα εξής:
Ενημέρωση των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημέρωση – συνάντηση του δημάρχου της Φλώρινας καθώς και του δημάρχου Έδεσσας μετά από δική του ενημέρωση από την υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
Επικοινωνία και συντονισμός δράσης με την Συντονιστική επιτροπή της ομάδας «Θέλουμε το τραίνο πίσω στην Φλώρινα»
Άμεσες «συμβολικές» κινητοποιήσεις «έκπληξη».
Αν δεν υπάρξει άμεση και υπεύθυνη ανταπόκριση από τους αρμόδιους θα προβούμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: