Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ημερίδα για αγρότες… αλλά και για το κοινό

«Στρατηγική διαμόρφωσης της παραγωγής λαχανικών σε σχέση με τις απαιτήσεις της αγοράς»
Ημερίδα με θέμα: «Η στρατηγική διαμόρφωσης της παραγωγής λαχανικών σε σχέση με τις απαιτήσεις της αγοράς», διοργανώνεται στα Γιαννιτσά (Πνευματικό Κέντρο) από την Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας και την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗΚΕΠΑΠ), το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, ώρα 09.30 πμ.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από έντονες ανακατατάξεις και ραγδαίες μεταβολές στην ελληνική, ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια γεωργία. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών δημιουργεί ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο της λαχανοκομίας και επιβάλλει την ανάγκη για προσαρμογή στα νέα δεδομένα...
Για τους έλληνες παραγωγούς λαχανικών υπάρχει διέξοδος, αφού έχουν το πλεονέκτημα των κλιματικών συνθηκών για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αρκεί να ανταποκριθούν καλύτερα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.
Ποιες όμως είναι σήμερα οι απαιτήσεις της αγοράς και σε ποιό βαθμό ανταποκρίνεται σε αυτές η παραγωγή λαχανικών στη χώρα μας;
Ποια θα πρέπει να είναι η νέα προσέγγιση;
Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσει να δώσει η Ημερίδα, οι εργασίες της οποίας θα λάβουν χώρα στα Γιαννιτσά του δήμου Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιοχή με έντονη λαχανοκομική δραστηριότητα.
Οι ομιλητές θα αποτυπώσουν την υφιστάμενη κατάσταση, θα αναδείξουν τα προβλήματα και θα διατυπώσουν προτάσεις, που μαζί με τις τοποθετήσεις των συνέδρων θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση δράσεων, άμεσων και μακροπρόθεσμων, ώστε η καλλιέργεια των λαχανικών να κατακτήσει και πάλι τη θέση που της αρμόζει στην εθνική αγροτική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: