Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γρηγόρης Στάμκος: «Παραλάβαμε απαράδεκτη κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο από τις προηγούμενες διοικήσεις…»

Στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό ο δήμαρχος Πέλλας ανάφερε μεταξύ άλλων ότι.. «Έχουμε χρέος να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στους δημότες, παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και έχει σαν συνέπεια τη μειωμένη χρηματοδότηση προς τους δήμους…» και συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός έχει μεταβατικό χαρακτήρα αφού συντάχθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάρτιση του νέου 5ετούς επιχειρησιακού προγράμματος που θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και χωρίς την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης.
Όσον αφορά τα βασικά στοιχεία τα οποία τα χαρακτήρισε καθοριστικά για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού ο δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε:
Στην «απαράδεκτη κατάσταση» που παρέλαβε η διοίκησή του σε οικονομικό επίπεδο από τις προηγούμενες διοικήσεις και αφορά τις αυξημένες υποχρεώσεις που μόνο οι καταγεγραμμένες ξεπερνούν τα 13 εκ ευρώ προς τρίτους όπως χαρακτηριστικά σημείωσε....
Επίσης στο γεγονός ότι τα οφειλόμενα στο μέλλον τοκοχρεολύσια που το προσδιόρισε σε 9 εκ. ευρώ.
Ωστόσο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Στόχος μας είναι το νοικοκύρεμα του δήμου, η μείωση των λειτουργικών δαπανών, ο περιορισμός των άσκοπων εξόδων, αλλά πάνω απ’ όλα η δημιουργία ενός δήμου υγιούς, με παραγωγική, εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία για τις ανάγκες του δημότη..»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι προεκλογικά που έβγαινε φωτογραφίες στα δημαρχεία με τους πρωην δεξιούς δημάρχους και συζητούσαν για τα προβλήματα και την κατάσταση των δήμων.Μετα τις εκλογές ξαφνικά ανακάλυψε ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη στους ίδους Δήμους.
Ο καιρός γρηγορα περνάει κύριε Δημαρχε και γρήγορα θα βρεθείς και εσύ στη θέση τους...

Ανώνυμος είπε...

Ο Καζαντζίδης δεν ήταν στη Διοίκηση του Δήμου Κρύας Βρύσης; Αυτόν εννοεί για την απαράδεκτη κατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

οχι μονο ο Καζαντζιδης και ο Σικοβαρης και ο Σκαπερδας και ο Παπαδοπουλος και ο Παναγιωτιδης και ο δεληγιαννιδης (κορυφαια μορφη )παλαιοτερα, αν δεν κανω λάθος αυτοί δεν ηταν συμβουλοι των απερχομενων διοικήσεων και τωρα συμβουλοι της πλειοψηφίας;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΜΠΑΘΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΑΣ-ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,ΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ;Η' ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΞΙΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η' ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΒΡΗΚΕ ΣΕ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΡΟΥ. ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος το είπε ξεκάθαρα!!!
Το άκουσα στην τηλεόραση και δεν σηκώνει διάψευση.Ειπε ότι ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και τα τηρηθεί κατα γράμμα. Επίσης είπε ότι δεν θα χαραιστει σε κανέναν και θα εισπράξει τα οφειλόμενα.
Εγώ πιστεύω στο δήμαρχο και περιμένω να μας παρουσοιάσει στον απολογιμσό του έσοδα 55 εκατομυρίων ευρώ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΕΓΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ!!ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΝΑΝ ΑΨΟΓΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ποσο καιρο θα ειναι αυτη η κατασταση στο κεντρο της πολης? Ποιος φταιει? Η Τσαρινα? Ο Προϊσταμενος? Οι υπευθυνοι? Οι Επιστατες? Εσεις κ. Δημαρχε?
Αληθεια τι γινεται Δημαρχε στο γκαραζ του Δημου Πελλας? Ο οδηγος απορριμματοφορου εγινε νεκροθαφτης και ο δηθεν καρδιοπαθης νεκροθαφτης κανει βολτες στον πλατανοτοπο ο αλλος δηθεν καρδιοπαθης εργατης καθαριοτητας εγινε οδηγος φορτηγου ποτε θα γινουν οι αλλαγες κ. Δημαρχε για να πανε ολοι στις θεσεις τους? Που ειναι η αντιδημαρχος? Που ειναι ο προεδρος των εργαζομενων?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΒΑΙΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΠΑΙΓΝΙΟ;ΓΑΙΤΙ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΧΑΡΤΑΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ;