Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Θετικός ο απολογισμός της ομάδας Μπάσκετ του Μ.Α. Γιαννιτσών

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Β κατηγορία Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Το κακό ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα, οι απουσίες βασικών παικτών στο διάστημα αυτό και το δέσιμο της νεανικής ομάδας που χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, στοίχισαν στην ανδρική ομάδα Μπάσκετ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών την κατάκτηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην άνοδο στην Α κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Οι νεαροί στο σύνολό τους παίκτες του Γιάννη Κασιμίδη και του Φώτη Δημητριάδη έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες στο β γύρο του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις, φέρνοντας αντίστοιχα αποτελέσματα και φτάνοντας μια ανάσα από τις προνομιούχες θέσεις. Ωστόσο την πίκρα της χαμένης ευκαιρίας την καλύπτει η αισιοδοξία για το μέλλον αλλά και το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του Μέγα στα μεγαλύτερα «σαλόνια» που δεν είναι άγνωστα σ’ αυτόν....
Σίγουρα οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν κάνει μια καλή επένδυση για το μέλλον αφού ο βασικός κορμός της ομάδας στηρίζεται σε νέους ηλικιακά παίκτες που έχουν μπροστά τους την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να οδηγήσουν το τμήμα στη θέση που του αξίζει με βάση την ιστορία του και το έμψυχο δυναμικό του.
Το περασμένο Σάββατο στο κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών η ομάδα του Μέγα υποδέχτηκε τον συνώνυμο Μ.Α. Λεπτοκαρυάς και μετά από πολύ καλή εμφάνιση πήρε άνετα τη νίκη με σκορ 77-56. Και στα τέσσερα δεκάλεπτα η απόδοσή της ήταν σταθερή έχοντας πάντα ένα σαφές προβάδισμα στο σκορ, ενώ τη μεγάλη διαφορά τη δημιούργησε στο 3ο δεκάλεπτο με όπλο την πολύ καλή άμυνα.
Χαρακτηριστικό για την γηπεδούχο ομάδα είναι το γεγονός ότι από τους 12 παίκτες που αγωνίστηκαν σκόραραν οι 11 ενώ τρείς από αυτούς σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Τσακμάκη να επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη σταθερή του αξία αφού φόρτωσε το καλάθι των αντιπάλων με 19 πόντους ενώ κέρδισε πολλές μάχες και στην άμυνα.
Οι προπονήσεις της ομάδας συνεχίζονται κανονικά αφού ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά αφού τόσο η περίπτωση της αναδιάρθρωσης όσο και η περίπτωση συγχώνευσης ομάδων παραμένουν ανοιχτές και οδηγούν την ομάδα του Μέγα στην ανώτερη κατηγορία.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 13-8, 25-23, 17-8, 22-17.
Ημίχρονο 38-31, τελικό 77-56.
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κασιμίδης Ι.– Δημητριάδης Φ.): Ρώνης 6, Πεϊος 11, Βουζίνας 11 (1 τρ.), Πατσιάνης 6, Τσακμάκης 19 (1 τρ.), Μουχτάρης 2, Πασπαλτζής 6, Μαυρόπουλος, Χαριτίδης 9 (2 τρ.), Φαρδέλας 2, Γκιώσης 2, Ελευθεριάδης 3. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: