Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Βουλευτές ζητούν αλλαγή στο καθεστώς της Μεταφοράς μαθητών στα σχολεία

και εντελώς αυθαίρετα προσδιορισμένο και από νομό σε νομό προσλαμβάνει σκανδαλώδεις διαστάσεις. Δυσανασχετούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους μπροστά στην έγκριση τέτοιων δαπανών.»
Στην επιστολή – ερώτηση που κατάθεσαν προτείνουν μάλιστα το έργο αυτό να το αναλάβουν οι δήμοι υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η οργάνωση και η εκτέλεση του ίδιου προγράμματος μεταφοράς μαθητών από τους δήμους, κατά τρόπο ασφαλέστερο και ποιοτικό θα μπορούσε να γίνει με το μισό κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αγοράς των λεωφορείων και 5000 θέσεων οδηγών.
Το πανελλαδικό θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους έχει γίνει πλέον προβληματικό από άποψη ποιότητας-ασφάλειας και βεβαίως κόστους μεταφοράς. Αυτό επισημαίνουν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πέλλας Ηλίας Θεοδωδίρης που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να αλλάξει ο φορέας που θα αναλάβει αυτό το έργο.
Όπως αναφέρουν «Σήμερα η μεταφορά διενεργείται κυρίως με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά και τα ταξί της κάθε περιοχής. Το πρόβλημα θα βαίνει επιδεινούμενο εξαιτίας του κλεισίματος μονοθέσιων σχολείων και συγκέντρωσης των μαθητών στα κοντινότερα σχολεία. Το κόστος μεταφοράς είναι δυσανάλογο του πραγματικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: