Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στην εξάδα της Α1 τερμάτισε η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών

 Νίκησε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος 37-31 τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας
Την 6η θέση την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας κατέλαβε τελικά η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών κλείνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στη φάση αυτή. Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα νίκησε στο κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας με σκορ 37-31 και σε συνδυασμό με την απρόσμενη νίκη του Παναιτωλικού επί της Αναγέννησης Άρτας θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5 έως 8 σε αγώνες μπαράζ με αντίπαλο τον Μακεδονικό έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.
Ο αγώνας του Σαββάτου ήταν μια τυπική διαδικασία για τον ομάδα των Γιαννιτσών αφού η διαφορά δυναμικότητα των δύο ομάδων φάνηκε μέσα στο γήπεδο, με τον προπονητή της γηπεδούχου να χρησιμοποιεί για μεγάλο διάστημα νεαρές παίκτριες....
που δείχνουν ότι αποτελούν σημαντικές μονάδες για το μέλλον του τμήματος.
Πάντως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενες αιφνιδίασαν και εκμεταλλευόμενες τις αντεπιθέσεις και τη χαλαρή άμυνα των γηπεδούχων κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 4-5. Στη συνέχεια όμως το σκηνικό άλλαξε και γρήγορα ο Μέγας πήρε κεφάλι στο σκορ έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και καλές τοποθετήσεις στην άμυνα. Στο ημίχρονο ήδη είχε εξασφαλίσει μια διαφορά έξι τερμάτων 19-13 την οποία διατήρησε χωρίς δυσκολία και στην επανάληψη.
Από την ομάδα του Μέγα απουσίαζε η Αναστασίου Ελευθερία η οποία θα είναι όμως παρούσα στους αγώνες κατάταξης που θα ακολουθήσουν.
Για αρκετό διάστημα έμειναν εκτός αγώνα η Παπαδοπούλου Μ., η Μάστακα και η Βασιλειάδου ενώ δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί η Γιαντσή δίνοντας χρόνο σε παίκτριες που είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπως η Τσιτσούκη, Πετρίδου Όλγα, Ιωαννίδου Ε. και Μιχαηλίδου.
Στο πάγκο κάθισε μετά από πολύ καιρό και η Μπατζαρακούδη που έχει σχεδόν αποθεραπευτεί από την επέμβαση χιαστού στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του πρωταθλήματος και όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης.
Γενικά ο απολογισμός της φετινής περιόδου με βεβαιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός με δεδομένο ότι η ομάδα επέλεξε να μην ενισχυθεί με παίκτριες από το εξωτερικό στις οποίες στηρίζονται οι ομάδες της πρώτης πεντάδας, δίνοντας βάση και ευκαιρίες στο υλικό από τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου που δεν πρέπει νε ξεχνάμε ότι κατέκτησαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια.
Η επιλογή να κρατηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας με την Παπαδοπούλου Μαρία., Αναστασίου Ελένη, Βασιλειάδου Ειρήνη, και Γιαντσή Λευκή, που πλαισιώθηκαν με την επιστροφή της Αναστασίου Ελευθερίας και Παπαδοπούλου Ιωάννας αλλά και με τα νέα αστέρια που ανατέλλουν στο χώρο όπως Χατζηπαρασίδου, Παρασκευαϊδου, Τσιτσούκη και τις υπόλοιπες νεαρές παίκτριες, ήταν τελικά σωστή.
Βέβαια στην πορεία δεν έλειψαν τα προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Στο επόμενο διάστημα η ομάδα χρειάζεται να συγκεντρωθεί στο στόχο της και με τη βοήθεια όλων να αποδείξει ότι δίκαια χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σταθερές ομάδες στο γυναικείο χάντμπολ.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα του Σαββάτου:
4-5, 11-8, 19-13 ημίχρονο. 23-18, 31-21, 37-31 τελικό.
Διαιτητές: Μπουγιάκας – Χατζηπαναγιωτίδης.
Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Γιουλβανίδης Γιώργος): Παρασκευαϊδου, Γιαντσή, Χατζηπαρασίδου 9, Πιπιλακίδου, Τσιτσούκη 6, Ιωαννίδου Ε. 3, Παπαδοπούλου Ι. 1, Βασιλειάδου, Παπαδοπούλου Μ. 7, Μάστακα, Αναστασίου Ελένη 9, Πετρίδου Ολγα 2, Μπατζαρακούδη, Μιχαηλίδου Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: