Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απροσδιόριστα τα χρέη των ΔΕΥΑ που αναλαμβάνει η ΔΕΥΑ Πέλλας Στο επόμενο συμβούλιο παραπέμφθηκε η τιμολογιακή πολιτική

Ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια τα χρέη που αναλαμβάνει η νέα επιχείρηση ΔΕΥΑ Πέλλας από τις πρώην αντίστοιχες επιχειρήσεις των πρώην δήμων που συνενώθηκαν. Αυτό επισήμανε στο χθεσινό συμβούλιο του Δ.Σ. ο διευθυντής της Επιχείρησης επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια εικόνα από τα στοιχεία που παράθεσαν υπηρεσιακοί παράγοντες ωστόσο οι Ισολογισμοί είναι αυτοί που θα δείξουν το ακριβές ποσό του χρέους. Πάντως δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι τα μεγέθη των παραπάνω επιχειρήσεων πλην αυτής των Γιαννιτσών είναι ούτε λίγο ούτε πολύ απογοητευτικά. Επίσης στη διάρκεια της συνεδρίασης επιλέχθηκε η εταιρία που θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση της επιχείρησης ενώ επικυρώθηκε η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για την πρόσληψη 8 ατόμων με τη διαδικασία ΑΣΕΠ.
Παράλληλα έγινε και ο ορισμός μελών στις Επιτροπές της επιχείρησης εκεί όπου η πλειοψηφούσα παράταξη έχει τον απόλυτο έλεγχο.
Όσον αφορά την αμοιβή του προέδρου του Δ.Σ. αυτή ορίστηκε στο επίπεδο του αντιδημάρχου ενώ υπήρξε διάσταση απόψεων σχετικά με την αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. που μετέχουν στις συνεδριάσεις.
Ο Γιώργος Ελευθερίου ζήτησε οι αιρετοί που συμμετέχουν στα συμβούλια να μην λαμβάνουν την παραπάνω αποζημίωση υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν είναι σωστό σε μια περίοδο όπου υπάρχουν χρέη στην επιχείρηση τα οποία πληρώνουν οι καταναλωτές. Στην πρόταση αυτή αντέδρασε ο Γιώργος Ανδρεάδης με αποτέλεσμα το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία κατά την οποία υπέρ της καταβολής αποζημίωσης ψήφισαν 5 μέλη, κατά 3 ενώ 3 μέλη ψήφισαν λευκό.
Το μεγάλο θέμα της Τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ Πέλλας αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενο συμβούλιο όταν θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και καταγραφούν τα στατιστικά στοιχεία πληρωμών σε κάθε δήμο.
Μέχρι τότε παραμένει το ίδιο καθεστώς που ισχύει μέχρι και σήμερα.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΠ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΩΝ. ΩΡΑΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποτε θα αποφασίσουν να εισπράξουν τους λογαριασμούς από την Κρύα Βρύση και από άλλα χωριά που δεν πλήρωναν ποτέ νερό;
Φτάνει πια τα κοροϊδα να πληρώνουμε και άλλοι να πίνουν στην υγειά των κορϊδων!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ;
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ;
ΝΤΡΟΠΗ. ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ο πρόεδρος πήρε αύξηση στην αποζημίωσή του; Και εισπράτει και μισθό από το νοσοκομείο. Είναι πραγματικά προκλητικό. Με τους απλήρωτους εργαζόμενους τι θα κάνει;; Θα εισπράξει ποτέ λεφτά στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα;; Ωραίοι πολιτικοί πρώτη απόφαση η βόλεψή τους. Θα δούμε κι αύξηση στο νερό φαντάζομαι...Προσοχή τα χρόνια εξουσίας περνάνε γρήγορα. Αλλά τι σας νοιάζει όταν θα μπουν τόσες χιλιάδες ευρώ έξτρα στην τσέπη σας.

Ανώνυμος είπε...

O προηγούμενος πρόεδρος έπαιρνε αμοιβή 500 ευρώ τον μήνα και τώρα στο πρώτο συμβούλιο πρώτη απόφαση να παίρνει ο νέος 2.400 ευρώ τον μήνα. 400% αύξηση.Μπράβο Αποστόλη.Καλή αρχή και εις ανώτερα. Αντε και αμοιβή βουλευτή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινουν τι συμβαινει στην κοινωνια. Δεν γνωριζω πόσο επαιρνε ο προηγούμενος προεδρος αλλα θα επρεπε να μη πάρει μισθο ουτε ενα ευρω παραπάνω ο καινουργιος.
Παρακαλώ σαν πολιτης να μας ενημερωσετε πσοσο επαιρνε ο προηγούμενος και ποσο θα παιρνει ο καινουργιος.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ!!!
ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ?
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ !!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΠΟΣΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;; 2400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ....

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά δεν διαβάζετε τι γράφουν; Ο προηγούμενος πρόεδρος (Βουδρισλής) έπαιρνε 500 ευρώ τον μήνα και τώρα ο καινουργιος (Ασλανίδης) πρωτη αποφαση στο πρωτο συμβουλιο 2400. 400% πανω.Απλά πράματα.

Ανώνυμος είπε...

Να γραψετε για την αποφαση για το μισθο του προεδρου αν ηταν ομοφωνη οπως γραψατε για τους συμβουλους.
Ο πρωην προεδρος της ΔΕΑΥΓ επαιρνε νομιζω 1100 ευρω.

Ανώνυμος είπε...

H θητεια του προηγουμενου επεσε μεσα στο μνημονιο και ο μισθος του εγινε 500 ευρω απο 1000 και δεν διανοηθηκε να τον αλλαξει σε αντιθεση με τον νεο προεδρο που πρωτη του δουλειαα να ευλογησει τα γενια του.2400 τον μηνα δεν ειναι και ασκημα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΟΡΜΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΦΑΜΕ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΔΗΜΑΡΧΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Πρωτου κατηγορησετε τον προεδρο και τους συμβούλους να διαβάσετε τι λεει ο νομος για τους μισθους των προέδρων. Μηπως βιαζόσαστε να βγάλετε συμπεράσματα?
Απλά εγινε προσαρμογη στο νεο Νόμο !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΟΙΒΗ 2400€, ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΕΛΕΟΣ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

AN HTAN ΘΕΜΑ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ποια προσαρμογη; και ποιος νεος νομος;εδω για ολους οι μισθοι πεφτουν και σ αυτους ανεβαινουν;θα τρελαθουμε ειναι αληθεια τα 2400;ας μας απαντησουν γιατι αν δεν το ξεκαθαρισουν θα το δεχτουμε σαν αληθινο και τοτε θα ναι ολοι για φτυσ....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11.28 ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ Κ.ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΛΗ
ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΙΣΤΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;Αυτά πρεσβεύουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Στάμκου; Κρίμα.Από την μια δεν ξέρουμε τι χρωστάμε και ταυτόχτονα πενταπλασιάζουμε τον προσωπικό μας μισθό;Αυτές οι λογικές μας έφεραν σ'αυτό το χάλι.
Το να πω ότι απογοητεύτηκα είναι λίγο..

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 500,1100 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ(ΜΙΣΘΟ).ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε να δουμε εκτος απο τα 500 & 1000 ποσα επερναν κατω απο το τραπεζι...
Καλυτερα 2400 φανερα παρα 5000 κρυφα.

Ανώνυμος είπε...

Σ'αυτό το χάλι μας έφεραν οι λογικές κοιτάμε την πάρτη μας τι θα μασήσουμε εμείς και ας βουλιάξει η επιχείρηση ή η Ελλάδα. Δεν μπορεί να σε φέρει σε χάλι κάποιος που δεν ενδιαφέρεται να αρπάξει. Μην μπερδεύεσαι

Ανώνυμος είπε...

Προς 8.37. Το ότι παίρνει 2.400 φανερά δεν είναι αυτομάτως απόδειξη ότι δεν τα παίρνει κάτω από το τραπέζι. Μάλλον είναι ένδειξη ότι ανοίγει η όρεξή σου για να φάς ακόμη περισσότερα . Γιατί η καλή(ή η κακή) μέρα από το πρωί φαίνεται. Οταν μπαίνεις σαν πεινασμένος λύκος στο μαντρί θα τα πνίξεις όλα τα πρόβατα.Λυπάμαι που εκφράζομαι έτσι αλλά αυτή είναι η λογική σου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 11.13, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΥς ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΤΟΥΣ?ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ