Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ημερίδα για αγρότες: «Στέβια – καλλιέργεια – μεταποίηση - ευεργετικές ιδιότητες - χρήσεις»

 Ημερίδα με θέμα: «Στέβια: μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 στις 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνας.
Η ημερίδα έχει ως στόχο: την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της ευρύτερης περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα, την αναζήτηση διεξόδων στα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα από τη σημερινή άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας και τη διερεύνηση βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων άσκησης της γεωργίας
Κεντρικός ομιλητής στην θα είναι ο κ. Καπόγλου Παύλος Γεωπόνος και συγγραφέας του βιβλίου «Στέβια: γλυκιά, αλλά αθώα. Η επιχειρηματική καλλιέργεια της Στέβιας».
Στην Ημερίδα θα μπορούν να συμμετέχουν γεωπόνοι και αγρότες που επιθυμούν να λάβουν υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την δυναμική καλλιέργεια της Στέβιας....
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η καλλιέργεια της Στέβιας μπορεί να συμβάλλει στη διαφοροποίηση της ελληνικής γεωργίας, στην αξιοποίηση πολλών γεωργικών εκτάσεων που εγκαταλείφθηκαν ή είναι σε αγρανάπαυση και να συμβάλλει έτσι στη αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 2310 472 300Δεν υπάρχουν σχόλια: