Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Έκθεση Αγιογραφίας, Πυρογραφίας & Ξυλογλυπτικής

Οι Ενοριακές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνουν Έκθεση Αγιογραφίας, Πυρογραφίας & Ξυλογλυπτικής με έργα των μαθητών των αντίστοιχων τμημάτων. Η έκθεση που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική αίθουσα του Ναού και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6:00 έως 9:00 μ.μ. ξεκινά το Σάββατο στις 29 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 3 Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «…Μέσα στην παράδοση της Εκκλησίας μας καλλιεργούνται και αναπτύσσονται διάφορες εκκλησιαστικές τέχνες. Η αμεσότητά τους με το Θείο τις κάνει να ξεχωρίζουν από τις εικαστικές τέχνες και να ονομάζονται ιερές. Η ενασχόληση με αυτές βοηθούν τον άνθρωπο να πλησιάσει το Θεό και να Τον αισθανθεί κοντά του. Για το λόγο αυτό η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου διευρύνοντας τις ποιμαντικές της δραστηριότητες ίδρυσε τμήματα εκμάθησης αγιογραφίας από το 1996, εκμάθησης πυρογραφίας από το 1999 και εκμάθησης ξυλογλυπτικής τέχνης από το 2004. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους παρουσιάζεται από τους μαθητές έκθεση των έργων τους στο χώρο του Ναού».
Στα τμήματα αγιογραφίας διδάσκονται σχέδιο, αγιογραφία με αυγοτέμπερα, αγιογραφία με άμμο, φορητή εικόνα, τοιχογραφία, τοιχογραφία με τεχνική «φρέσκο», παλαιωμένη εικόνα.
Το έργο αυτό δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά μορφωτικό και πρωτίστως πνευματικό. Σε όλα τα τμήματα (παιδικά-νεανικά-ενηλίκων) διδάσκει η κα Ιντζέ Ζωή .
Οι εγγραφές γίνονται κάθε χρόνο από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!