Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αλλαγή φρουράς στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΡΩΑΠ – Πρόεδρος ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης

Όλοι θυμόμαστε την πολυσυζητημένη ΕΥΡΩΑΠ πάνω στην οποία ορισμένοι νομαρχιακοί σύμβουλοι επιχείρησαν να στήσουν το πολιτικό τους προφίλ είτε συμμετέχοντας στη διοίκηση της, είτε ασκώντας στο νομαρχιακό συμβούλιο έντονη κριτική για τα πεπραγμένα της. Τα πράγματα πάντως μπήκαν σε μια σειρά με τον ορισμό της νέας διοίκησης από το νομάρχη Πέλλας που ήταν και η τελευταία του θεσμού της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Την προσπάθεια αυτή αναγνώρισε και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης που συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Να θυμίσουμε ότι η ΕΥΡΩΑΠ είχε την ευθύνη διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας - Καϊμακτσαλάν....
Ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ιορδάνη Τσομπασίδη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την άριστη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες, όπως και για τη χρηστή διοίκηση που άσκησαν.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα από τη διαχείριση της τελευταίας θητείας, δυόμιση χρόνων περίπου και έγινε λεπτομερής παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας ενώ ιδιαίτερη ενότητα αποτέλεσε το καθεστώς διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στον έλεγχο που πραγματοποιείται από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης το πόρισμα των οποίων είναι σημαντικό για τη συνέχεια, άκουσε με προσοχή τα στοιχεία για τα πεπραγμένα και ιδιαίτερα τις οφειλές της ΕΥΡΩΑΠ και επισήμανε ότι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα εξεταστούν όλα τα θέματα και κυρίως τα οικονομικά.
Ακολούθησε η εκλογή και συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία και το καταστατικό της. Πρόεδρος εξελέγη ο Θ. Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος ο Α. Ρυσάφης, γενικός γραμματέας η Μ. Καράμπελα και μέλη οι Καρυπίδης, Χ. Βερυκούκης, Μ. Βλάχου - Κατσάρα και Σ. Κεχαγιάς. Επίσης, ορίστηκαν εκκαθαριστές οι οποίοι θα αποτυπώσουν τις απαιτήσεις και υποχρεώσεις της εταιρίας και θα προετοιμάσουν τη μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς με τη δημιουργία μίας νέας εταιρίας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει την ηγεσία της επιχείρησης μέχρι την τελική εκκαθάρισή της από τους οριζόμενους εκκαθαριστές. Το τελικό προϊόν της εκκαθάρισης θα μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί στην οποία κύριος μέτοχος θα είναι η Περιφέρεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: