Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο ΧΥΤΑ, οι ψαροκασέλες, οι παρεμβάσεις και ο εργολάβος…

Εδώ δεν μπορούν να αποφασίσουμε πως θα λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και περιμένουμε να λειτουργήσει ο Μνημόνιο; Μάλλον σε άλλο κόσμο νομίζουν ότι ζούμε. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι χαρακτηριστικό του αλαλούμ της δημόσιας διοίκησης και στη συγκεκριμένη περίπτωση της διοίκησης στο δήμο Πέλλας. Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι το κοντέινερ με τα απορρίμματα (ψαροκασέλες κ.λπ) από τη λαϊκή αγορά , τα οποία τα μαζεύει ιδιώτης σύμφωνα με παλαιότερη συμφωνία, όταν έφτασε στο χώρο του ΧΥΤΑ δεν τους επετράπη η είσοδος γιατί υπήρχε εντολή από το νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Τούλη Ιωαννίδη. Ακολούθησε ένας πανικός και μια αναταραχή και τελικά με παρέμβαση του δημάρχου όπως λένε οι πληροφορίες το φορτίο μπήκε τελικά στο χώρο και πετάχτηκε μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Αν πληροφορήθηκα καλά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου στην πρόσφατη συνεδρίαση του ανανέωσε το χρόνο...
παραχώρησης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στον παραπάνω εργολάβο. Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου για το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας του και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος.
Μπροστά σε όλα αυτά τα περίεργα και τραγελαφικά που συμβαίνουν καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι:
Πρώτον: Κατ’ αρχάς το παραμύθι με τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ το έχουμε φάει για τα καλά. Πουθενά δεν υπάρχει ορολογία δοκιμαστική λειτουργία. Προφανώς είναι ένας τρόπος για να παραμένει ο εργολάβος στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών ενώ κανονικά έπρεπε να τα παραδώσει το έργο και να τα μαζέψει και να φύγει από εκεί στο τέλος του χρόνου.
Δεύτερον: Έκλεισαν τον Χ.Α.Δ.Α. (χωματερή) και απαγόρευσαν τους ιδιώτες να πετούν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ, χωρίς ωστόσο να τους υποδεικνύουν που να τα πετούν.
Τρίτον: Εδώ και μερικούς μήνες παίζεται μια φαρσοκωμωδία, με τις διοικητικές εξελίξεις του Συνδέσμου Καθαριότητας της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας, που εξυπηρετεί προφανώς σκοπιμότητες οι οποίες είναι σε βάρος των δημοτών και του περιβάλλοντος. Είναι αυτό που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο «Δύο πόλοι εξουσίας…» λες και έχουν να χωρίσουν κάτι!!!
Τέταρτον: Επιτέλους να ανοίξουν τα χαρτιά τους , αφού η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και να αναδείξουν τον ανάδοχο εργολάβο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ για να δούμε πόσο θα πληρώσουμε το μάρμαρο..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΙΝΕΖΟΣ! ΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΝΟΝΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ?(ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΑ)
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΞΕΔΕΣ!!!!!!!!!! ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΚΑΡΕΙ. ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΥΟΝΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΘΑ ΠΛΥΜΗΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ (ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΩΝ) ΧΥΤΑ (ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΩΝ) ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΞΞΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.................

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΤΑ Χ.Υ.Τ.Α; BΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ Χ.Υ.Τ.Α. ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΘΑΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πώς να τελειώσει το θέμα ΧΥΤΑ και να λειτουργήσει κανονικά, όταν ο Στάμκος κωλυσιεργεί τάχα με προεδρίες και παραιτήσεις ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί ο ίδιος και να ελέγχει μόνος του την κατάσταση, τη στιγμή που ξέρει πως αυτό δε γίνεται άφού δεν το δικαιούται; Δε συμφωνεί η κουμπάρα ή χαλάνε συμφωνίες;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΛ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Ο ΠΑΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ),