Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Ξεκίνησε και υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς το Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταπολέμηση των κουνουπιών σε πρώιμη φάση, πριν δηλαδή γίνουν έντομα, σε συγκεκριμένες περιοχές - εστίες εκκόλαψης οι οποίες εντοπίζονται και παρακολουθούνται από την επιστημονική ομάδα.
Η εφαρμογή της καταπολέμησης γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία, με ειδικά βιολογικά σκευάσματα φιλικά προς το περιβάλλον ενώ οι ψεκασμοί γίνονται από εδάφους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων την εβδομάδα από 23 έως και 28 Μαΐου, περιλαμβάνει καταπολέμηση σε περιαστικά και αστικά συστήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας...
Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν εφαρμογές σε πλημμυρισμένες εκτάσεις, κοινόχρηστους χώρους, αποστραγγιστικά κανάλια, κανάλια όμβριων, αλλά και ιδιωτικούς χώρους που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα αλλά και σε άλλες περιοχές με βάση τα ευρήματα ειδικών δειγματοληψιών. Με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη επίκειται και νέα συμπληρωματική σύμβαση με τη συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην αντίστοιχη περιοχή.
Τα αποτελέσματα εφαρμογής του Προγράμματος και η πιστότητα της εφαρμογής παρακολουθείται από Επιτροπή με έμπειρα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της καταπολέμησης θα ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: