Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ένας μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών γράφει: Θα είμαι και εγώ εκεί….

Διαφορετικά κυλούν στο σχολείο μας οι τελευταίες μέρες της φετινής σχολικής χρονιάς. Δεν είναι η ανυπομονησία για τις καλοκαιρινές διακοπές ,το ατελείωτο παιχνίδι που μας περιμένει, οι βουτιές στη θάλασσα.
Η αναστάτωση που επικρατεί αφορά όλη τη γειτονιά μας. Ένα μοναδικό γεγονός πρόκειται να συμβεί στις 12 Ιουνίου 2011,την ημέρα της Πεντηκοστής. Είναι τα Θυρανοίξια του Ναού της Αγίας Παρασκευής, της εκκλησίας που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σχολείο μας. Ένα γεγονός που όλοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια. Ένα γεγονός που δεν έχουμε ξαναζήσει .Ένα γεγονός που επιβεβαίωσε ο ιερέας του Ναού όταν επισκέφτηκε το σχολείο μας για να μας προσκαλέσει επίσημα.
Αναρωτιόμαστε για τη διαδικασία της μέρας εκείνης....
Ο ιερέας και οι δασκάλες μας, μας ενημέρωσαν για τα επίσημα εγκαίνια του Ναού και για τη σημασία των Θυρανοιξίων. Υποσχεθήκαμε πως θα είμαστε όλοι παρόντες, μικροί και μεγάλοι, με τους γονείς μας ή με τους φίλους.
Αποφασίσαμε μάλιστα να γίνουμε μικροί Δωρητές για το νέο Ναό. Με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και των δασκάλων μας θα προσφέρουμε ένα ποσό για μια εικόνα του Δωδεκάορτου στο Τέμπλο του Ναού. Νιώθουμε πως είναι το ελάχιστο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς οι μαθητές.
Η Εκκλησία μας είναι το κέντρο της γειτονιάς μας, το μέρος που συναντιόμαστε Κυριακές και γιορτές. Στις παρέες μας συζητάμε για τη μέρα αυτή. Ονειρευόμαστε πως εμείς οι μικροί Δωρητές, ποιος ξέρει, ίσως γίνουμε μετά από χρόνια, μεγάλοι ευεργέτες του Ναού και πάντα ταπεινοί προσκυνητές του. Νιώθουμε περήφανοι και καμαρώνουμε από τώρα. Θέλουμε να βρει μιμητές η δράση μας.
Η Αγία Παρασκευή ενώνει τις παρέες μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας όλη. Ας είμαστε όλοι παρόντες τη σημαντική αυτή μέρα. Ας συμμετέχουμε ενεργά, όσο μπορούμε. Ας νιώσουμε τη χαρά της προσφοράς και ας ζητήσουμε την ευλογία της Αγίας Παρασκευής !
Όλοι μαζί θα είμαστε εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: