Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Εντυπωσίασε και φέτος η έκθεση των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση έργων μαθητών και εκπαιδευτών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας. Για ακόμη μια χρονιά οι εκθέτες εντυπωσίασαν με τα έργα ζωγραφικής τους, αλλά και με τις δημιουργίες τους από πηλό, χαλκό, βιτρό και ψηφιδωτό.
Μοναδικές δημιουργίες, μοντέρνες κατασκευές και ιδιαίτερα έργα παρουσιάστηκαν στην ετήσια έκθεση των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Πέλλας, που εδώ και χρόνια έχει γίνει θεσμός στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα οι εκπαιδευτές έχουν ανοίξει τα φτερά τους και εκτός Ελλάδας....
συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προβάλλοντας τη χώρα μας και την πόλη των Γιαννιτσών στο εξωτερικό.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. συνεχίζει να λειτουργεί τμήματα ενηλίκων, αλλά και παιδιών έχοντας τμήματα κατασκευής με χαλκό και πηλό, τμήματα κατασκευής με ψηφίδα ή βιτρό και φυσικά τμήματα ζωγραφικής. Τα φετινά έργα των μαθητών εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης που είδαν επαγγελματικές παρουσίες και κατασκευές υψηλής τεχνικής και χρήσης υλικών παντρεμένες με γυαλί, ξύλο, ημιπολύτιμες πέτρες και πολύ φαντασία.
Η ιδέα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων ξεκίνησε το 1997 από την Δημοτική Επιχείρηση του δήμου. Η δράση τους συνεχίζεται αποτελώντας θεσμό για την πόλη των Γιαννιτσών. Τα τμήματα κεραμικής, ζωγραφικής, χαλκογραφίας, ψηφιδωτού και βιτρό, λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, πλήρως εξοπλισμένα με κατάλληλα εργαλεία και τα απαραίτητα υλικά. Κάθε χρόνο παρακολουθούν τα τμήματα πάνω από 250 άτομα, παιδιά και ενήλικες.
Η επιτυχημένη πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς και η θετική ανταπόκριση τους από τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, δημιούργησαν τις κατάλληλες βάσεις για την βελτίωση των εργαστηρίων αυτών και την πλαισίωση τους με άλλες ειδικότητες.
Η ενασχόληση με τις τέχνες βοηθά τον άνθρωπο να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του και τους γύρω του, να μάθει και να ανακαλύψει από την αρχή τις έννοιες παρατηρώ, δημιουργώ, συμμετέχω.
Βασικός στόχος των καλλιτεχνικών εργαστηρίων είναι να λειτουργούν ως κύτταρο δημιουργίας και συνεισφοράς στους κατοίκους της πόλης. Παράγουν παιδεία σκέψεων, ιδέες και αξίες, δημιουργούν δίαυλους επικοινωνίας και υψηλής ποιότητας πολιτιστικές δραστηριότητες.
Α.Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: