Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

"Για να πάει καλά η οικονομία πρέπει να πάει καλά η πολιτική.."Παρέμβαση του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μιλώντας στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το απόγευμα της 16ης Ιουνίου ο βουλευτής Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου ανέφερε τα εξής:
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η φουρτουνιασμένη θάλασσα στην οποία σήμερα ταξιδεύουμε δεν είχε προβλεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο. Προέκυψε βίαια από την δριμεία επίθεση των αγορών και την κρίση δανεισμού της χώρας. Έχω την αντίληψη ότι για να πάει καλά η οικονομία πρέπει να πάει καλά η πολιτική....
Τρείς κύριοι άξονες συμπυκνώνουν τα αιτήματα του κινήματος στις πλατείες, αλλά και των εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών.
1ον Η δέσμευση του παράνομα αποκτηθέντος πλούτου κατά τις δεκαετίες της ανάπτυξης και η επιστροφή του στον ελληνικό λαό, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην δικαιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και στις δημόσιες επενδύσεις.
2ον Αποτελεί βασικό αξίωμα και αρχή, η κατάκτηση μιας νέας ισορροπίας μεταξύ της αποτελεσματικότερης εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και της δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών- του φορτίου της κρίσης.
3ον Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος από τη συνταγματική μεταρρύθμιση, τη δημιουργία κυβερνώσας βουλής, την κατάκτηση δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, τη δημοψηφισματική δημοκρατία προς την κατεύθυνση μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στη χώρα.
Το αδιέξοδο στην πραγματοποίηση μιας ουσιαστικής συναίνεσης στη βάση του λαού οδήγησε στο αδιέξοδο της αναζήτησης της συναίνεσης στην κορυφή, η οποία δυστυχώς εμπεριέχει δύο κινδύνους. Πρώτον, ότι μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία και δεύτερον, ως ευκαιρία για μικροκομματικά οφέλη εξουσίας.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1ον Η δέσμευση (δήμευση) του παράνομα αποκτηθέντος πλούτου είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους και όχι πολιτική πρόταση κύριε βουλευτά.
2ον Η κατάκτηση μιας νέας ισορροπίας μεταξύ της αποτελεσματικότερης εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και της δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών- του φορτίου της κρίσης.Να αναφέρετε απλά παραδείγματα για να συνενοηθούμε!!!!!!
3ον Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος από τη συνταγματική μεταρρύθμιση, τη δημιουργία κυβερνώσας βουλής, την κατάκτηση δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, τη δημοψηφισματική δημοκρατία προς την κατεύθυνση μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στη χώρα.ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΕΙΚΟΣΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος σας κύριε Θεοδωρίδη θυμίζει μεταπολίτευση άντε αρχές δεκαετίας του 80.Γενικολογίες, αοριστολογίες, προσδοκίες και προτάσεις αμφιβόλου εφαρμογής.Το κόμμα σου πλέον εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες λύσεις τις οποίες πάντα δαιμονοποιούσαι και χλεύαζαι.Αποδείχτηκαν όμως οι μόνες ρεαλιστικές.Θα επιθυμούσα να είστε συγκεκριμένος στο μεσοπρόθεσμο που πρόκειτε να ψηφίσετε όπως αφορολόγητο των 8000 ,εξίσωση πετρελαίου,3της 100 για ανέργους ,αύξηση τελών κυκλοφορίας ,μεταπίδηση Φ.Π.Α στο 23 , ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημοσίων οργανισμών (ΕΥΑΘ) απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

nai hlia mou kai meta ksypnyses

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ......... ΚΑΙ ΜΕΤΑ........... ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. ΞΕΧΑΣΑ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.