Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Διονύσης Σταμενίτης: «Η Κυβέρνηση επιβάλει ΦΠΑ 13 % στο νερό. Αυξάνει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων»

Mε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης πολιτικής ευθύνης Δημοσίων έργων της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης επιτίθεται στην κυβέρνηση για την επιβολή φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στους λογαριασμούς άρδευσης των αγροτών. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές που χειροτερεύουν την οικονομική θέση του αγρότη, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα παραγωγού με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ....

Στη εποχή που ζούμε απαιτείται μία άλλη πολιτική, όχι αυτή των φόρων και του στραγγαλίσματος της επιχειρηματικότητας, θέλει μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, με λιγότερους φόρους, μικρότερο ΦΠΑ, με μέτρα ανάσες οικονομικής ρευστότητας, με μέτρα που θα επανεκκινήσουν την οικονομία, θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και κυρίως, θα δώσουν αναπτυξιακό όραμα, έτσι ώστε να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ότι καταργήθηκε το 13% στο αρδευτικό νερό.Δεν το πληροφορήθηκε ο κ. Σταμενίτης που τόσο κόπτεται;Καλά στα Γιαννιτσά ετεροδημότης και στην Αθήνα όπου παίρνονται οι αποφάσεις ετεροδημότης;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ Ο ΚΟΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.
ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ, ΠΑΤΗΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ.
ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΛΤΙΟ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΝΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΩΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
ΡΕΖΙΛΙ!!!!
ΤΥΧΕΡΗ Η ΝΔ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΖΑΝΗ ΡΕΕΕ!!! είπε... (ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΟ)

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ:
Ο κος ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ. ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ.
ΚΑΝΕ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Τρίτη, 26 Ιούλιος 2011 14:58 | PDF |

kasapidis Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές επί τα χείρω, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα αγρότη με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Οργανισμός Κωπαΐδας ΑΕ, Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ.

Είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισροών για τους αγρότες μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν στις ξένες αγορές.

Αλλά πολύ περισσότερο αυξάνουν τα βάρη για τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές, που ήδη πλήττονται από την Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»

Ανώνυμος είπε...

Αν μονο αυτό έχετε να του προσάψετε θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ευτυχής ο Διονύσης !!!!!!!
Τι έχετε να πειτε άραγε στους νυν και πρωην Βουλευτες που πασχίζουν με νυχια και με δόντια για μια υποψηφιοτητα στις ερχόμενες εκλογες ????

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Ε!!!!!
ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΕΝΤΙΤΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

NIONIO, KOITA TA OLYMPIAKA AKINHTA KAI TOYS GERMANOYS.
KAI ASE TO PASOK NA KANEI TH DOYLEIA TOY

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ να κανει την δουλεια του??????
δηλλαδη ΠΑνελληνια ΣΟσιαΛΗΣΤΙΚΗ Καταστροφη.............
οπως παντα