Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πρωταθλητής Ελλάδος και στις Παγκορασίδες Χάντμπολ ο Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών

Παρά το κακό ξεκίνημα στην τελική φάση, οι νεαρές αθλήτριες του Μέγα κατάφεραν να επαναφέρουν την τάξη… και με σερί νίκες να κατακτήσουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Χάντπολ περιόδου 2010-2011. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Προσοτσάνη Δράμας από τις 21έως 26 Ιουνίου, στο κλειστό της πόλης και τους παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλοι του αθλήματος, γονείς, προπονητές και παράγοντες της ομοσπονδίας και γενικά της Ελληνικής χειροσφαίρισης.
Η τελική φάση δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Μέγα αφού παρά την εύκολη νίκη το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου επί της Α.Ε. Πανοράματος με σκορ 39-06, στον δεύτερο αγώνα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρουσιάστηκε πολύ νευρική και χωρίς να έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι της, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον αντίπαλό της «Διγενή Ακρίτα» Εορδαίας από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 18-26 (ημίχρονο 10-11).
Η συνέχεια βέβαια ήταν διαφορετική.....
αφού στον τρίτο αγώνα την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι νεαρές αθλήτριες του Μέγα κατάφεραν και πήραν μια σημαντική νίκη κόντρα στην πολύ καλή ομάδα του Α.Ο.Δ. Κορυδαλλού με σκορ 20-16 (ημίχρονο 9-6) ενώ την επόμενη ημέρα Παρασκευή 24 Ιουνίου συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα από τους Ακρίτες Νευροκοπίου κερδίζοντας με σκορ 24-13 (ημίχρονο 11-05)
Με τη νίκη του αυτή ο Μ.Α. Γιαννιτσών πλασαρίστηκε στην 2η θέση του Α ομίλου πίσω από τον «Διγενή Ακρίτα» Εορδαίας και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο αρκεί να ξεπερνούσε στον επόμενο αγώνα τον πρωτοπόρο του Β ομίλου.
Στην ημιτελική φάση το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ως 2ος του Α ομίλου, αναμετρήθηκε με την πρωτοπόρο του Β ομίλου και γηπεδούχο ομάδα Α.Ο. Προσοτσάνης την οποία και κέρδισε με σκορ 27-19 (ημίχρονο 11-08) πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Στον μεγάλο τελικό την Κυριακή 26 Ιουνίου η ομάδα του Μ.Α. Γιαννιτσών αντιμετώπισε με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υποδειγματική αγωνιστική πειθαρχία την ομάδα «Διγενής Ακρίτας» Εορδαίας την οποία και κέρδισε με σκορ 19-15 (ημίχρονο 10-07) κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παγκορασίδων της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Μ.Α. Γιαννιτσών – ΑΕ Πανοράματος 39-6
Μ.Α. Γιαννιτσών – Διγενής Ακρίτας 18-26
Μ.Α. Γιαννιτσών – ΑΟΔ Κορυδαλλού 20-16
Μ.Α. Γιαννιτσών – Ακρίτες Νευροκοπίου 24-13
Ημιτελική φάση
Μ.Α. Γιαννιτσών – Α.Ο. Προσοτσάνης 27-19
Τελικός
Μ.Α. Γιαννιτσών – Διγενής Ακρίτας 19-15

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χάντμπολ Παγκορασίδων 2010-2011
1.Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (πρωταθλητής)
2.Διγενής Ακρίτας Εορδαίας
3.Α.Ο. Προσοτσάνης Δράμας
4.Α.Ο. Καστοριάς
5.Α.Ο. Δήμου Κορυδαλλού
6.Α.Σ. Φέρωνας Βέροιας
7.Πόντιοι Κιλκίς
8.Ακρίτες Νευροκοπίου
9.Ορμή Πάτρας
10.Α.Ε.Π. Πανοράματος

Η Σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας Παγκορασίδων και τα τέρματα που πέτυχαν συνολικά έχει ως εξής:
Μ.Α. Γιαννιτσών : Γιουλβανίδης Γιώργος (προπονητής) Παπαδοπούλου Α., Τσαλουκίδου Μ., Αναστασιάδου, Δερβίση, Πιρπιλίτση, Μπατζαρακούδη, Τσαλουκίδου Ε., Κουμαντζιά, Γιουλβανίδου, Ζαχαριάδου, Μιχαηλίδου, Τροχίδου, Ανδρίτσου, Μαυροπούλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: