Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Επιστολή παρέμβαση προς το Δ.Σ. της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας (ΧΥΤΑ Γιαννιτσών)

Με νέα επιστολή του αυτή τη φορά απευθείας προς το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας, το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων του δήμου Πέλλας ζητά την ματαίωση οποιασδήποτε διαδικασίας δημοπράτησης του έργου της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τους εργαζομένους για την ανάληψη του παραπάνω έργου, η οποία όπως αναφέρουν στην επιστολή τους είναι πιο συμφέρουσα.
Η επιστολή απεστάλη με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου που αναμένεται να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης για το συγκεκριμένο έργο.
Στην επιστολή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Πέλλας αναφέρουν τα εξής:....
Πληροφορηθήκαμε ότι αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 στη συνεδρίαση του ΔΣ της 3ης διαχειριστικής ενότητας Ν. Πέλλας θα εγκριθούν τεύχη δημοπράτησης της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών. Γνωρίζετε ότι η απόφασή σας θα έρχεται σε αντίθεση όχι μόνον με την άποψη του συλλόγου μας αλλά και με την εκφρασμένη άποψη κοινωνικών και επιστημονικών συλλογικοτήτων όπως το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, ο εμπορικός σύλλογος, η τοπική ΕΛΜΕ καθώς και της ενώσεως διπλωματούχων μηχανικών ΔΥ Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως γνωρίζεται δεν ερωτήθηκαν ποτέ οι υπεύθυνοι προϊστάμενοι των αναλόγων τμημάτων του Δήμου Πέλλας τουλάχιστον για την σκοπιμότητα της εκχώρησης ούτε ανάλογη συγκριτική μελέτη κατατέθηκε. Εκτός αυτών είχαμε τις σαφείς τοποθετήσεις κορυφαίων επιστημόνων ότι η δημόσια διαχείριση ΧΥΤΑ οδηγεί σε περιβαλλοντολογικά αρτιότερη και οικονομικότερη λύση (Δρ Νικολάου).
Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της τρίμηνης ‘δοκιμαστικής’ λειτουργίας το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο και υπολειτουργεί. Οι εργαζόμενοι των δήμων προτείνουμε διαχείριση από τις υπηρεσίες των δήμων Πέλλας και Παιονίας με σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον σύνδεσμο του ΧΥΤΑ. Η λύση αυτή και νόμιμη και εφικτή και οικονομικότερη κατά πολύ είναι (€250.000 αντί €1.000.000). Οι αιτιάσεις που την εμπόδιζαν δεν υπάρχουν πλέον αφού και ειδικό επιστημονικό προσωπικό έχει προσληφθεί πρόσφατα.
Οι όροι δημοπράτησης από όσο γνωρίζουμε συντάχθηκαν με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη ενώ ποτέ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Πέλλας δεν δήλωσαν αδυναμία σύνταξης ακολούθως προωθήθηκαν για θεώρηση στην πρώην ΤΥΔΚ ενώ ποτέ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Πέλλας δεν δήλωσαν αδυναμία θεώρησης και ελέγχου. Πιστεύουμε ότι σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα θα ακολουθήθηκε η νομιμότητα τουλάχιστον και δεν θα αποσπάστηκε υπογραφή από αναρμόδιο Αντί λοιπόν να εγκρίνεται τους όρους δημοπράτησης που περιφέρονταν στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων Πέλλας και Έδεσσας προχωρήστε στην ματαίωση του διαγωνισμού και στην σύναψη προγραμματικής σύναψης υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών.
Περιμένουμε τις ενέργειές σας.

Το ΔΣ του συλλόγου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ .ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΟ! ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ! ΚΟΜΠΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

arxisan to fagopoti me tis apefthias anathesis?
kai me mia psalida 750.000euro
stamko ti ginete?
alazis prosopa stin kathariotita giana kanis tetia ...........eyge!!!!!!!!!!!
NA THIMASE O DIMOTIS PLIRONI GIA NA EXEI YPIRESIES KAI OXI GIA NA PLOYTIZI O KATHE IDIOTIS ERGOLABOS ME APEFTHIAS ANATHESIS........lipame giati imaste kai apo tin idia parataxi.

Ανώνυμος είπε...

η ανάθεση των τευχών κόστισε στο σύνδεσμο 1000€ και ανατέθηκε απευθείας, η λειτουργια του ΧΥΤΑ θα βγεί δημοπρασία

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση Μελους της 3ης Διαχειριστικης !!!

Δήμαρχε γιατι δεν δοκιμαζεις για εναν μηνα τους εργαζομενους του Γκαραζ στον Χυτα για να διαπιστωσεις αν μπορουν να τον διαχειριστουν.
Τι τους λειπει σε σχεση με εναν αλβανο και μια κοπελλα στο ζυγιστηριο που εχει ο Εργολαβος ???

Πρόταση Μελους της 3ης Διαχειριστικης

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις εκείνος ο Ανδρεάδης που έλεγε πως ο Χυτα θα γίνει οι "Ταγαράδες" των Γιαννιτσών πού είναι τώρα;Γιατί κανει τουμπεκί τωρα που φέρνουν τα σκουπιδια του εδω και η αλεξανδια;Εχει συνειδηση όχι λαστιχο αλλα σκετου καλτσον....

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρεάδης περιμενει τη σειρα του να γίνει Αντιδήμαρχος και κανει τουμπεκι-