Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο δήμαρχος Έδεσσας απαντά σε ανακοίνωση με τίτλο «Πρωτοφανή γεγονότα στο Δ.Σ. του Δήμου Έδεσσας»

Τη δική του θέση – απάντηση εκφράζει ο δήμαρχος Έδεσσας για όλα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου όλοι όσοι παρευρέθηκαν σίγουρα δεν θα ξεχάσουν ποτέ την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών του Δ.Σ.,τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν αλλά και για τις παρεμβάσεις τρίτων ακόμη και όταν αυτοί είναι εκπρόσωποι του τύπου. Η εικόνα αυτή σίγουρα δεν τιμά ούτε το θεσμό ούτε τους ανθρώπους που τον υπηρετούν και οι οποίοι επιχειρούν να δώσουν συνέχεια μέσα από επιστολές και ανακοινώσεις. Στην ανακοίνωση του πρώην δήμαρχου Έδεσσας απάντησε με την παρακάτω επιστολή ο σημερινός δήμαρχος ο οποίος επισημαίνει τα εξής:....
Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Έδεσσα Πρωτεύουσα Πόλη», με τίτλο «Πρωτοφανή γεγονότα στο Δ.Σ. του Δήμου Έδεσσας» θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.
Κατ’ αρχάς η ανακοίνωση δεν αναφέρεται καθόλου στο γεγονός της παρέμβασης εκπροσώπου του τύπου στη διαδικασία, ο οποίος διέκοψε τη Δημοτική Σύμβουλο αποκαλώντας τη «γελοία». Προφανώς ο κ. Σόντρας, που υπογράφει το κείμενο ως επικεφαλής της Παράταξης, δεν έχει καμία αντίρρηση στο να γίνονται παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες έτσι ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να μην μπορούν να εκθέσουν τις απόψεις τους. Η δημοκρατική του ευαισθησία σταματάει όταν εξυπηρετείται ο ίδιος, αφού η Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξής μας όταν διακόπηκε αναφερόταν στον ίδιο και την παράταξή του, αλλά και στα όσα «δημοκρατικά» μας κληροδότησαν (έλλειμμα στο ταμείο, χρέη, ανοργανωσιά, διαλυμένες υποδομές κλπ).
Για να λειτουργεί καλά η Δημοκρατία, αγαπητοί κύριοι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αφήνονται να ομιλούν ελεύθερα οι αιρετοί εκπρόσωποι των θεσμών της, χωρίς να προπηλακίζονται όταν και όπως βολεύει κάποιους. Όλοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν κριτική, αλλά οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι πρέπει να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.
Το θέμα θα είχε θεωρηθεί λήξαν, εάν ο δημοσιογράφος άκουγε την παραίνεση του Προέδρου και ανακαλούσε τον χαρακτηρισμό του. Εφόσον επέμενε ο Πρόεδρος είχε την υποχρέωση να τον αποβάλει από την αίθουσα. Αλίμονο εάν μπορούσε ο καθένας, πόσο μάλλον οι εκπρόσωποι του τύπου που πρέπει να είναι αμερόληπτοι, να χρησιμοποιούν απαξιωτικούς όρους για τους Δημοτικούς Συμβούλους και να διακόπτουν τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Εφόσον υπεβλήθη μήνυση οι αστυνομικοί έπρεπε να πάρουν καταθέσεις.
Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι μας. Όμως όταν συζητούνται φλέγοντα θέματα για την προηγούμενη δημοτική αρχή πάντα βρίσκεται τρόπος για αλλαγή της συζήτησης.
Για άλλη μια φορά η μπάλα πήγε στην εξέδρα.
Για άλλη μια φορά έγιναν οι παραινέσεις να μην συζητάμε τις αμαρτωλές πρακτικές του παρελθόντος γιατί είναι επικίνδυνο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: