Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι οδηγοί των απορριμματοφόρων του δήμου Πέλλας αρνήθηκαν να αδειάσουν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ

Με την άρνησή τους να ξεφορτώσουν τα απορριμματοφόρα στη λεκάνη του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και κάνοντας πορεία προς το δημαρχείο Πέλλας όπου είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών (αντικαταστάτη του δημάρχου Πέλλας) κ. Σικοβάρη, οι οδηγοί των απορριμματοφόρων ανέδειξαν την Πέμπτη το πρωί το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους. Όπως επισημαίνουν και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο λόγο της κακοτεχνίας της οδού πρόσβασης στη ράμπα εκφόρτωσης στη λεκάνη του ΧΥΤΑ. Με αφορμή μάλιστα την κινητοποίηση τους το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Πέλλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σήμερα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει για ακόμα μία φορά μέτρα αποδιοργάνωσης του κράτους....
και απαξίωσής του, εργαζόμενοι του δήμου Πέλλας αντέδρασαν στην υποβάθμιση της ποιότητας της εργασίας τους ενεργά. Συγκεκριμένα η ανευθυνότητα του συνδέσμου που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ έφτασε σε σημείο να διακινδυνεύεται η ασφάλεια οδηγών και μηχανημάτων κατά την πρόσβαση τους. Τα απορριμματοφόρα του δήμου Πέλλας δεν «άδειασαν» το φορτίο τους και βρίσκονται ακινητοποιημένα με πλήρες φορτίο στο γκαράζ του Δήμου. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν το πρόβλημα στον αντιδήμαρχο κύριο Σικοβάρη (αντικαταστάτη του δημάρχου) ο οποίος διαβεβαίωσαν ότι ο δήμος Πέλλας θα δράσει άμεσα. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου του ΧΥΤΑ δεν κατέστη δυνατή γιατί αυτός απουσίαζε στην Έδεσσα.
Δεν έχει σημασία αν αύριο λυθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει να αλλάξει τώρα η τακτική της ιδιωτικοποίησης. Το κυνήγι του κέρδους σε αυτόν τον τομέα θέτει σε κίνδυνο όλη την κοινωνία.
Ακολουθεί το έγγραφο που συντάχθηκε και υπογράφτηκε από το σύνολο των οδηγών απορριμματοφόρων του Δήμου.

Σήμερα 22/9/2011 εμείς οι οδηγοί απορριμματοφόρων του δήμου Πέλλας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας διαπιστώσαμε ότι παρά τις συνεχείς μας εκλύσεις ότι η κατάσταση της οδού πρόσβασης στη λεκάνη του ΧΥΤΑ παραμένει επικίνδυνη για την σωματική μας ακεραιότητα αλλά και για την ασφάλεια των φορτηγών μας.
Η κατάσταση δεν είναι απλά απαράδεκτη είναι επικίνδυνη. Ο σύνδεσμος του ΧΥΤΑ και ο πρόεδρος του εκτός από την δρομολόγηση της εκχώρησης σε ιδιώτη ας ασχοληθούν και με την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του ΧΥΤΑ? Τα αυτοκίνητα μας έχουν ρημαχτεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι στον αέρα και θα το πληρώνει ο δημότης της Πέλλας. Επί μέρες ξεφορτώνουμε με κίνδυνο της προσωπικής μας ασφάλειας ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες για την υγιεινή όλου του Δήμου αλλά η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Δεν μπορούμε να ξεφορτώσουμε τα σκουπίδια από τα μηχανήματα μας το πρόβλημα ήταν γνωστό σε όλους. Δεν διακινδυνεύουμε άλλο την ασφάλεια ανθρώπων και μηχανημάτων. Την παρούσα επιστολή την συνυπογράφει και την υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Πέλλας.
Το ΔΣ του συλλόγου

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o sikovarhs rixnei to mpalaki ston prwistameno ths texnikhs upeiresias ekinei ston touli kai o toulis ston ergolavo.....den pernas kura maria den pernas....klai may...

Ανώνυμος είπε...

σας ςχω ςγω τη λυση: τα σκουπιδια να πεταχτουν εξω απο το δημαρχειο για να φυγει η μυρωδια απο τα μαγειρεματα που κανουν σε επισημα και νομικα εγγραφα του κρατους για να καλυπτουν τις κομπινες τους οι αχρηστοι και οι αγριοι

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΚΑΡΑΖ (ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ, ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟ ΧΥΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση δεν είναι τωρινή. Από πέρσι που πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, στο σημείο που βρίσκεται η λεκάνη του, επικρατεί αυτό το πράγμα και η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

Ούτε βούρκος για γουρούνια ήταν!!! Με κοκκινόχωμα (ως μοναδική επιλογή) για σκέπασμα γίνεται δουλειά;

Λογικό είναι, τον χειμώνα με τις κακοκαιρίες και το καλοκαίρι με τα ζουμιά να δημιουργείται λάσπη.

Το φορτηγά γλυστρούν και οι οδηγοί κινδυνεύουν, κάθε φορά που προσπαθούν να φέρουν την εργασία τους εις πέρας.

Ή μήπως οι εκάστοτε προϊστάμενοι (του γκαράζ) με τους αντίστοιχους αντιδημάρχους, δεν ήταν ενήμεροι για το θέμα; Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, θα είναι μέγας ψεύτης.

Ήταν ενήμεροι, αλλά δεν έκαναν κάτι για να αλλάξει η κατάσταση.

Έτσι, οι οδηγοί, μη μπορώντας να ανεχτούν άλλη αδιαφορία, κοροϊδία αλλά και συνέχιση του κινδύνου με τον οποίο καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι, αποφάσισαν (αφού προηγουμένως είχαν ενημερώσει και το σωματείο εργαζομένων) μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου τους, όντας απολύτως ενωμένοι, να φτάσουν με τα οχήματα τους, μέχρι την πόρτα του δημοτικού μεγάρου με σκοπό να ενημερώσουν τους (ανενημέρωτους;) εκεί, αιρετούς και μη "άρχοντες", και να διαμαρτυρηθούν, επιδίδοντας τους το παραπάνω έγγραφο.

Ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτό το χάλι;

Ο εργολάβος που προσπαθεί, στις πλάτες των εργαζομένων του δήμου, να πλουτίσει περισσότερο, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα ή μήπως ο σύνδεσμος καθαριότητας 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας είναι και αυτός άμοιρος ευθυνών;

Ακόμη και οι δύο τελευταίες διοικήσεις του δήμου (η τωρινή με Στάμκο δήμαρχο) και η προηγούμενη (με Παπανικολάου), φέρουν μερίδιο ευθύνης γι' αυτό το κατάντημα. Η μεν πρώτη διότι στην προκειμένη περίπτωση "νίπτει τας χείρας της" η δε δεύτερη διότι δεν φρόντισε να διασφαλίσει πως ο εργολάβος θα τηρεί τις υποχρεώσεις του. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

Και δεν μιλάμε για το αν και σε ποιον θα εκχωρηθεί για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ. Αυτό αποτελεί άλλο μεγάλο κεφάλαιο (που δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί). Μιλάμε για κίνδυνο τραυματισμού ή και για απώλεια ζωής (και δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή) κάποιου συνανθρώπου μας, εξαιτίας της αδιαφορίας ορισμένων, που είτε θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, είτε να κάνουν τη μικροπολιτική τους, είτε, στην ακόμη χειρότερη περίπτωση, και τα δύο προαναφερθέντα μαζί.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τις τεράστιες φθορές που δημιουργούνται στα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου μας, κάτι πολύ σημαντικό αφού το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης τους είναι δυσβάσταχτο, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να παραδίδουν πνεύμα, το ένα μετά το άλλο. Όμως ακόμα και αυτό, όσο σημαντικό κι αν είναι, δεν μπορεί παρά να περνάει σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στον ανθρώπινο παράγοντα…

Και τους υπεύθυνους (τους τρεις που αναφέρονται πιο πάνω, εργολάβος, 3η Διαχειριστική και δήμο), το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να αφήσουν τον κόσμο να κοιμάται, γιατί αν γίνει ευρέως γνωστό αυτό που συμβαίνει στον ΧΥΤΑ (και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα) και στο τι εναποτίθεται εκεί (από άλλους δήμους), θα επαναστατήσει όλη η πόλη και η επαρχία των Γιαννιτσών και αυτό, πραγματικά, δεν το θέλουν…

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ Η ΟΧΙ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ Η ΑΣΦΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΩΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΕΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ."ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ." ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΦΙΛΛΟΥΣΑΝ Κ......ΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ."Η ΚΟΤΑ , ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ".ΔΕΝ ΤΟΞΕΧΝΑΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.........

Ανώνυμος είπε...

esi ton 4'21 se xalase poli h antidrasi ton upalilon ths kathariwthtas toso poli...akoma den eides tipota terma to doulema auta pou kserane na ta ksexasoun.auto htan h arxh.to ergw pou vlepete apo ton ianouario exei poles akataliles skines.tha tis vlepete poli suxna apo edw kai pera an den duorthothoun kapoia pramata...

Ανώνυμος είπε...

esi ton 10'8 tha dilones paretish apo ton idiotiko tomea gia na pas ston idiotiko.....h mono magalikia eisai.auta pesta pouthena alou..ante giaaaa

Ανώνυμος είπε...

freska skata alogou se kado(vroma A! vathmou)

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι που δουλεύουν στο δημόσιο, πέρασαν και μάλιστα για πολλά χρόνια από τον ιδιωτικό τομέα. Το γεγονός πως αποφάσισαν, επειδή κι εκείνος είναι ένα $!#$@!#$# (κακή λέξη που αν την έγραφα, πιθανώς να μην δημοσιευόταν αυτό το κείμενο), να επιλέξουν τον δρόμο του δημοσίου, αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα ούτε ανίκανους, ούτε αποτυχημένους (στον ιδιωτικό, για να σε προλάβω κιόλας), ούτε διαπλεκόμενους (υπάρχει και το Α.Σ.Ε.Π.). Ο ιδιωτικός τομέας και επ' αυτού δεν χωράει καμία αμφιβολία, έχει πάρα μα πάρα πολλά στραβά και μην προσπαθείτε να τον "αγιοποιήσετε". Επίσης, στο δημόσιο, υπάρχουν πάρα πολλοί υπάλληλοι με φιλότιμο και μεράκι, οι οποίοι εργάζονται σκληρά. Παντού υπάρχουν βέβαια αυτοί (και στον ιδιωτικό). Φτύστε πια αυτή την καραμέλα πως στο δημόσιο κανείς δεν εργάζεται. Έχει καταντήσει αηδία.

Υπάρχουν άτομα που έχουν παραιτηθεί από το δημόσιο για να επιστρέψουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά είναι ελάχιστα. Άλλωστε το γεγονός πως το 95% (μέχρι χθες) επιθυμούσε να πάρει μία θέση στο δημόσιο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Αν για όλα έφταιγε το δημόσιο, δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο ως "χώρα". Τα "μεγάλα ψάρια" του ιδιωτικού τομέα έχουν φροντίσει, στο μεγαλύτερο απ' όλους βαθμό, γι' αυτό μας το κατάντημα και αυτά τα ψάρια είναι που δεν πληρώνουν τίποτε σε σχέση με τον πολύ κόσμο.

Μέχρι να αλλάξει αυτό, ας μην τους βάζουμε βούτυρο στο ψωμί με το να μαλώνουμε. Αυτό επιθυμούν, τον αποπροσανατολισμό μας από την πραγματικότητα.

Ένα απλό παράδειγμα διαφθοράς αποτελεί και η υπόθεση των ΧΥΤΑ (με τους ιδιώτες που, με αθέμιτα μέσα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την διαχείριση τους)...

Υ.Γ. Απάντηση στον φίλο των 10:08 μ.μ. αλλά και σε όλους όσους θεωρούν τον ιδιωτικό τομέα ως κάτι το ιδανικό.

Αυταπατάσθαι φίλοι...

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες αθλιες, επικύνδινες για την ασφάλεια τους και με αμοιβές πολύ κάτω από τις συμβάσεις δεν μπορεί να αποτελεί ιδανικό και επιχείρημα να καταντήσει και ο δημόσιος τομέας έτσι. Η επέκταση της εξαθλίωσης και η απαίτηση να το βουλώσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου προέρχετε από άρρωστους κύκλους συμφερόντων. Παιδιά, συνεχίστε ωα αντιστέκεστε, οι Σταμκοπαπανικολάου πάντα με το εργολάβο θα είναι.