Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επαναληπτικοί ψεκασμοί στην Κρύα Βρύση για τα κουνούπια

Την Τρίτη βράδυ 13 Σεπτέμβρη 2011 προς Τετάρτη και από ώρα 00.00 έως 05.00 το πρωί, με απόφαση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας Πέλλας, θα πραγματοποιηθούν στην κατοικημένη περιοχή της Κρύας Βρύσης, επαναληπτικές επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες), με τη μέθοδο της εκνέφωσης (ψεκασμοί), στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιού του Δυτικού Νείλου.
-Στο διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.....
-Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
-Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός.
-Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα πριν την ώρα που περνά το ψεκαστικό και για μία ώρα μετά.
-Θέστε εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά μηχανήματα.
-Απομακρύνετε τα μελίσσια σε ακτίνα 500 μέτρων.
Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.
Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Σε περίπτωση πρόκλησης παροδικού ερεθισμού του δέρματος ή του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα, επικοινωνήστε με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο τηλέφωνο 2310229139 ή στο τηλέφωνο 6984617368.

Δεν υπάρχουν σχόλια: