Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Και ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι ότι πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε χωρίς αυτοκίνητο

Καλά που έρχεται μια φορά το χρόνο η Παγκόσμια γιορτή της Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο για να υπενθυμίσει τους αρμοδίους ότι πρέπει να κάνουν κάτι στις αφιλόξενες πόλεις και να δώσουν ζωντάνια στα βεβαρημένα κέντρα που πνίγονται από τα αυτοκίνητα και το καυσαέριο. Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, και μηνύματα από τους τοπικούς μας άρχοντες θα γεμίσουν τις σελίδες των εφημερίδων με τις ανάλογες φωτογραφίες, αλλά την επόμενη ημέρα όλα θα ξεχαστούν. Αυτοί λοιπόν που μιλούν σήμερα στα μηνύματα τους για την ανάγκη να δώσουμε διαδρόμους ελευθέρους στο ποδήλατο, και χώρο στους πεζούς, είναι οι ίδιοι που έχουν αφήσει την πόλη των Γιαννιτσών (το κέντρο) να γίνει ένα μπάχαλο ακυρώνοντας το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πράξη, είναι οι ίδιοι που κλείνουν τα μάτια στις καραμπινάτες παρανομίες......
 με τις καταλήψεις πεζοδρόμων από τραπεζοκαθίσματα, είναι αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα παρκαρίσματα πάνω σε ράμπες αναπήρων, που σβήνουν και τις τελευταίες κλήσεις που δίνει η δημοτική αστυνομία για ψηφοθηρία,  που παραμελούν προκλητικά τη συντήρηση των πεζοδρομίων, που…που….που… δεν έχει σταματημό. Είναι η ποιότητα ζωής που μας υπόσχονται και η βελτίωση της καθημερινότητας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ , ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟΙ! ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΓΡΑΠΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ!!!
Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΥΚΛΑ;
ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο σβήνουν τις κλήσεις των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, αλλά τους δίνουν και εντολές να μην "γράφουν".

Αναρωτιέμαι λοιπόν, όπως εύλογα θα έκανε κάθε νοήμων πολίτης αυτής της "χώρας".

Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο σώμα (δημοτική αστυνομία), εφόσον έχουν άνωθεν εντολές να εφαρμόζουν το νόμο κατά περιπτώσεις...

Μπείτε καθημερινά όλες τις ώρες στον "πεζόδρομο" (ο Θεός να τον κάνει), ειδικά τις πρώτες πρωινές και δείτε τι επικρατεί!!!

Κανονικά θα έπρεπε, τις ώρες που ο πεζόδρομος είναι ανοιχτός για την είσοδο οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων, να υπάρχουν (και στις δύο πλευρές του) δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι θα ελέγχουν αυστηρά τους εισερχόμενους σε αυτόν, απαγορεύοντας την είσοδο στους μη έχοντες δικαίωμα εισόδου (με όχημα φυσικά) σε αυτόν.

Όχι ο κάθε πικραμένος που θέλει να πιει τον καφέ του και να φάει την μπουγάτσα του, να μπαίνει με το αυτοκίνητο του και να μετατρέπει τον πεζόδρομο σε ιδιωτικό του πάρκινγκ.

Ξέχασα όμως. Εκείνες τις ώρες και οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, πίνουν το καφεδάκι τους, ανέμελοι, σε κάποιο καφέ-μπουγατσερί της πόλης μας.

Ανώνυμος είπε...

η δημοτικη αστυνομια ειναι σκετη αποτυχια.Αυτοι ειναι μονο να κανουν βολτεσ με τα αμαξια και τα μηχανακια τουσ,να καθοντε στισ καφετεριεσ και να παιζουν κομπολοι