Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εθελοντική πρωτοβουλία για τη συλλογή φαρμάκων από δικηγόρους των Γιαννιτσών

Μια πρωτοβουλία με κοινωνικό περιεχόμενο ανέλαβαν οι δικηγόροι – μέλη του Συλλόγου «Δικαιόπολις» στα Γιαννιτσά καλώντας τους πολίτες να τους προσκομίσουν φάρμακα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, για να τα διαθέσουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Είναι μια πρωτοβουλία στην οποία κάθε συμμετοχή μπορεί να σώσει μια ζωή ενός συνανθρώπου μας, κάπου μακριά στον κόσμο. Στην ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρουν τα εξής:
«Απαλλαχθείτε» από τα φάρμακα που κάποια στιγμή αγοράσατε, αλλά για κάποιο λόγο, τελικά, δεν τα χρησιμοποιήσατε και τώρα γεμίζουν τα ντουλάπια του σπιτιού σας, προσφέροντάς τα σε ανθρώπους, που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο «Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και Φίλων - Δικαιόπολις» οργανώνει εθελοντική δράση συλλογής φαρμάκων,....
που έχουν ανοιχθεί οι συσκευασίες τους, αλλά δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, με σκοπό να τα παραδώσει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, που δρουν για την ανακούφιση και υγειονομική περίθαλψη, συνανθρώπων μας, που είτε έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, είτε δεν έχουν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας.
Σημεία συλλογής των φαρμάκων, στα Γιαννιτσά, είναι τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών (Εθν. Αντίστασης 5, ισόγειο), στο Ειρηνοδικείο (Κουγιουμτζίδη 3, δεύτερος όροφος), το ΚΕΠ στα Γιαννιτσά και η Πολεοδομία Γιαννιτσών
Λίγα λόγια για το Σωματείο «Δικαιόλοπις»
Στην ίδρυση ενός αθλητικού – πολιτιστικού σωματείου προχώρησαν οι αθλούμενοι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, με σκοπό εκτός από την δημιουργία αθλητικών τμημάτων, την σύσφιξη των σχέσεων των μελών του, την διαπαιδαγώγηση τους στα ιδανικά της Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ειρήνης, Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Εθελοντισμού. Η επωνυμία του σωματείου είναι «Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και Φίλων - Δικαιόπολις» και μέλη του μπορεί να είναι εκτός από τους Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και φίλοι μη δικηγόροι, που είναι σύμφωνοι με τους σκοπούς της ίδρυσής του.
Στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκαν μετά την ίδρυση του σωματείου και την αναγνώρισή του από το Πρωτοδικείο, εκλέχθηκαν οι, κατ’ αλφαβητική σειρά: 1. Ιωάννης Δεσποτόπουλος, 2. Μιχαήλ Κωστίκας, 3. Παναγιώτης Στόγιος, 4. Γεώργιος Χατζηγεωργίου και 5. Μιχαήλ Χατζημιχαηλίδης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

paidia mprabo sas