Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Επιβλητικό πέρασμα του Αλμωπού από το Μελίσσι Με σκόρερ τον Τσόλκα κέρδισε 0-3 την τοπική Δόξα

Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Αλμωπός Αριδαίας πέρασε με νίκη μέσα από το Μελίσσι και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας τη; Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ν. Πέλλας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο κατάφεραν να πετύχουν 3 τέρματα απέναντι στην μαχητική για 70΄ Δόξα που όμως στη συνέχεια έδειξε αδυναμία να ακολουθήσει το ρυθμό των φιλοξενουμένων που κυριάρχησαν δίκαια φεύγοντας με τους τρείς βαθμούς της νίκης.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 6΄ ο πολύ δραστήριος Τσιμτσιρίδης από τη γωνία της μικρής περιοχής....
πλάσαρε τον Κυριλίδη που επιχείρησε έξοδο αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ο Χατηδάκης την απομάκρυνε σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 15΄μετα από εκτέλεση φάουλ του Κανωτίδη η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυντικού και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας της Δόξας. Στην εκτέλεση του κόρνερ δημιουργήθηκε σύγχυση στην μικρή περιοχή με τον Τσόλκα να πλασάρει και πάνω στη γραμμή να αποκρούουν οι αμυντικοί ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Μπογδάνης από το ένα μέτρο σημάδεψε το κάθετο δοκάρι για να χαθεί μια διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
Στο 22΄ το γυριστό σουτ του Τσιμτσιρίδη από καλή θέση δεν βρήκε στόχο ενώ στο 26΄ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλλειψε να προηγηθούν όταν μετά από ασθενή απόκρουση του Χρήστου ο Τσάλμας Ε. από το ύψος του πέναλτι αφύλαχτος σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Αλμωπού σε μια ενστικτώδη απόκρουση.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Αλμωπού ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 49΄ ο Τσιμτσιρίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Κυριλίδης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τσόλκας από πλεονεκτική θέση σούταρε αλλά η μπάλα ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα βρήκε σε αντίπαλο και απομακρύνθηκε. Στο 55΄ ο Σωτηριάδης εκτέλεσε φάουλ και στην προσπάθεια του ο αμυντικός του Αλμωπού να διώξει τη μπάλα την έστειλε προς τα δίχτυα της εστίας του αλλά ο Χρήστου πετάχτηκε εντυπωσιακά και απέκρουσε σωτήρια. Στο 70΄σε μια γρήγορη αντεπίθεση του Αλμωπού ο Δεμίρης από πλάγια έβγαλε σέντρα ακριβείας στη μικρή περιοχή της Δόξας και ο Τσαουσίδης με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα στο 75΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τσαουσίδης με ανάποδη κεφαλιά γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσόλκας από κοντά με προβολή την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-2. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 79΄όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Γκιουζελάκης έπιασε κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή απέκρουσαν οι αμυντικοί. Στο 88΄ο Τσαουσίδης έβγαλε κάθετη πάσα στον Τσόλκα και αυτός αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πετύχουν το γκολ της τιμής όταν ο Φωστηρόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά και πάλι ο Χρήστου απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαντωνίου Δ. ενώ σωστές υποδείξεις είχαν οι βοηθοί του Σίπκας Ι . και Τοπουσδώνης Χ.
Δόξα Μελισσίου (Ποριαζίδης Α.): Κυριλίδης, Χατζηδάκης, Μουρατίδης Α., Γκιουζελάκης, Χλωρίδης, Κοζάρης (72 Σιδέρης), Τσάλμας Ε. (60 Θέμελης), Σωτηριάδης Φ., Λιτοβολής Δ., Σωτηριάδης Ι., Λιτοβολής Π. (53 Φωστηροπουλος).
Αλμωπός Αριδαίας (Σαμαράς Β.): Χρήστου, Μανίσης, Μπογδάνης, Πανταζής, Δεμίρης, Παπαδόπουλος Ν. (90 Κωνσταντινίδης), Κανωτίδης, Σαββίδης, Τσόλκας, Τσιμτσιρίδης (85 Καλογιάννης), Τσαουσίδης (88 Θωμάς Γ.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: