Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ανακοίνωση φορέων από τα Γιαννιτσά

Απάντηση της Πρωτοβουλίας αγώνα ενάντια στα μέτρα, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών
Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών προσδιορίζουν τη στάση τους και τις επόμενες πρωτοβουλίες ενάντια στο μέτρο της έκτακτης εισφοράς που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η ανακοίνωση τους έχει ως εξης:
Αποφασίσαμε από κοινού τη συντονισμένη δράση ώστε να υπάρξει ένα κίνημα ανυπακοής και στην περιοχή μας αντίστοιχα με ότι συμβαίνει σε μια σειρά από περιοχές ανά την Ελλάδα. Έτσι προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, δηλαδή την πληρωμή μόνο του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς την καταβολή κανενός χαρατσιού- ειδικότερα όταν αυτό γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο.....
Καλούμε όλους τους φορείς και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της τοπικής μας κοινωνίας να απλώσουμε δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε να μην κοπεί ούτε από ένα σπίτι το ρεύμα. Να πάρουμε αποφάσεις έμπρακτης συμπαράστασης με οργάνωση κινητοποιήσεων εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε μορφή εκδικητικότητας προς αυτούς που δεν πληρώνουν χαράτσια (είτε για λόγους αξιοπρέπειας είτε για λόγους επιβίωσης).
Οργανώνουμε παρέμβαση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε σε μαζική παράσταση από όλους τους πολίτες, έτσι ώστε:
Να απαιτήσουμε να πάρει απόφαση πολιτικής-νομικής-τεχνικής, πολύπλευρης στήριξης στη δράση ενάντια στα χαράτσια
Να κινηθεί στα πλαίσια μιας σειράς δήμων, που παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ανυπακοής και να θέσουν το ζήτημα στην Κεντρική Ένωση Δήμων
Ειδικότερα απευθυνόμαστε στον τοπικό σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΗ να συμπαρασταθεί και να γίνει ενεργό μέλος αυτού του αγώνα στα πλαίσια και των ήδη υπαρκτών δράσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έτσι ώστε να εμποδίσουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σύλλογος εργαζομένων δήμου Πέλλας
Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
Α ΕΛΜΕ Πέλλας
Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας Πέλλας Πιερίας
Πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στα μέτρα.



Η απάντηση της Πρωτοβουλίας αγώνα ενάντια στα μέτρα στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

«Ύποπτο το αίσθημα σου ύποπτο»
(όπως λέει και ένα ελαφρολαικό τραγούδι της δεκαετίας του ’90)


Και μόνο με αυτόν τον παρομοιώδη τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί η στάση της διοίκησης (και όχι των εκατοντάδων εργαζομένων που είναι μέλη) του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, μετά από την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε. Με ανήθικο τρόπο προσπαθεί να τσουβαλιάσει μια σειρά από πολιτικούς χώρους και πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα καθημερινά προβλήματα που έχουν γίνει σήμερα ζητήματα επιβίωσης για χιλιάδες ανθρώπους.

Με μια πρώτη ματιά
Η διοίκηση του Ε.Κ.Γιαννιτσών υπερπροβάλλει την αγωνιστικότητά της με αναφορά μιας σειράς δράσεων και άλλων εκδηλώσεων στα πλαίσια της λειτουργίας του. Αυτό όμως που δεν μας λέει (αλλά υποβόσκει από την ανακοίνωση) είναι τι δεν κάνει σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν μας λέει τι προτείνει να κάνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με τα χαράτσια της ΔΕΗ, δεν μας λέει πως σκοπεύει να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων, δεν μας λέει καν αν την 1η του Δεκέμβρη-που έχει προγραμματιστεί απεργία από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα καλέσει σε κινητοποίηση. Μας ανακοινώνει το ανθρωπιστικό του πρόσωπο αλλά αποφεύγει να κάνει κάτι προκειμένου να μην φτάσουμε να μοιραζόμαστε συσσίτια. Αντίθετα μας εξηγεί πόσο κακό κάνουν οι από τα κάτω κινήσεις στον αγώνα του λαού μας και ανακαλύπτει πράκτορες της εξουσίας που προσπαθούν να μπούνε κόντρα στο οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Μια οφειλόμενη απάντηση

Ο κάθε λογικός νους βλέπει πως οποιαδήποτε συνωμοσιολογία προσπαθεί να στήσει η διοίκηση του ΕΚΓ είναι στο πλαίσιο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αλήθεια ας εξηγήσουν στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στον νεολαίο όταν έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για αύξηση 1 ευρώ σκέφτονταν την ιστορία του εργατικού κινήματος? Μήπως ήταν υπαίτιοι πράκτορες αυτοί που εδώ και 2 χρόνια (μέχρι τις 19 Οκτώβρη) έκαναν συγκεντρώσεις μέσα σε κλειστά γραφεία σε μέρα απεργίας? Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μια σειρά γεγονότων αλλά δεν είναι ώρες για ατάκες και μάχη εντυπώσεων. Για εμάς τουλάχιστον είναι ώρα για μαζικό ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαική πολιτική άσχετα με το ποιοι είναι αυτοί που το στηρίζουν. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τα προνόμια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. ….
Αντί επιλόγου…
Κύριοι της διοίκησης του ΕΚΓ προσοχή εκτίθεστε!! Η Πρωτοβουλία Αγώνα μέχρι τη στιγμή που εκδώσατε την ανακοίνωση δεν σας κατήγγειλε. Προφανώς και δεν θεωρούμε την πρωτοβουλία μας υποκατάστατο των σωματείων και των ενώσεων των εργαζομένων. Αντίθετα είμαστε αποτέλεσμα της απραξίας των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών που αρνούνται τον αγώνα, προωθούν την υποταγή και δυστυχώς,αν συνεχίσουν, στο τέλος θα μας οδηγήσουν σαν συνυπεύθυνοι στην εξαθλίωση…
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ..
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΥΑΒΡΥΣΙΩΤΕΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΔΙΧΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.