Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινά η υλοποίηση του LEADER στην Πέλλα με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης ένταξης έργου στο Πρόγραμμα

Ξεκινάει η υλοποίηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER (Άξονας 4) με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης ένταξης στο Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το πρώτο ιδιωτικό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» αφορά τον εκσυγχρονισμό επιχείρησης κατασκευής επίπλων και κουφωμάτων από διάφορα είδη ξυλείας και υλοποιείται στη Φλαμουριά Έδεσσας με συνολικό προϋπολογισμό 99.735,55 €.
Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις για δεκαπέντε (15) ακόμη έργα της 1ης Προκήρυξης του Άξονα 4, συνολικού προϋπολογισμού 4.884.180,82 €, με Δημόσια Δαπάνη 2.442.090,39 €.....
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για την υπογραφή της πρώτης σύμβασης με την οποία ουσιαστικά ανοίγει η στρόφιγγα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί στην τοπική αγορά φτάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η τοπική αγορά σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση και να δούμε σύντομα τα σημάδια της ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: