Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Απεργούν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου οι εφοριακοί.. Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες

Με μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνουν προς τους πολίτες οι εργαζόμενοι στις δημόσιες οικονομικές εφορίες της χώρας δηλώνουν ότι είναι αναγκασμένοι να απεργήσουν την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν πρόθεση να ταλαιπωρήσουν και να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στα έσοδα του προϋπολογισμού. Μάλιστα όπως επισημαίνουν γνωρίζουν από την καθημερινή δουλειά τους τις επιπτώσεις που έχει η απεργία τους, για την οικονομία τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Στην επιστολή τους οι εφοριακοί δηλώνουν ότι δεν αντέχουν τη διάλυση της Υπηρεσίας τους,.....
 τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την ελλιπή μηχανοργάνωση καθώς επίσης τις εφεδρείες – απολύσεις που έγιναν και αυτές που σχεδιάζονται.
Παράλληλα στις αιτίες της απεργίας τους προτίθεται η μείωση των αμοιβών τους, η κατασυκοφάντηση του κλάδου, για να αποφύγουν οι αρμόδιοι τις βαριές πολιτικές ευθύνες για τη φοροδιαφυγή και για να διευκολυνθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών τους.
Επίσης στις αιτιάσεις της απεργίας τους εντάσσεται και η άδικη φορολογική πολιτική των χαρατσιών και η μετατροπή των εφοριών σε υπηρεσίες εκτόνωσης της λαϊκής οργής.
Στον αγώνα τους αυτό με την επιστολή τους ζητούν την κατανόηση αλλά και τη συμπαράσταση των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: