Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Και με την ψήφο του δημάρχου Πέλλας 10.000 τόνοι περίπου σκουπίδια του δήμου Αλεξάνδρειας στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών

Τα ψέματα και η κοροϊδία τελείωσαν. Οι λεονταρισμοί του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και του στενού του συνεργάτη και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Ανδρεάδη για την διαχείριση αλλά και για τον όγκο των σκουπιδιών που φτάνουν στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών αποκαλύπτονται και τους αφήνουν έκθετους στην κοινή γνώμη.
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Όταν κατασκευάζονταν ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών ο κ. Ανδρεάδης δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη τα «Γιαννιτσά Μπροστά» απειλούσε θεούς και δαίμονες στο ενδεχόμενο να μεταφερθεί έστω και ένα φορτηγό σκουπίδια από τη Γουμένισσα....
 που συναίνεσε στην κατασκευή του έργου, τμήμα του οποίου βρίσκεται στα διοικητικά και γεωγραφικά της όρια.
Όταν έγιναν οι πρόσφατες εκλογές, το έργο του ΧΥΤΑ ήταν ένα από τα βασικά αντιπολιτευτικά επιχειρήματα του σημερινού δημάρχου που έκανε λόγο για αστοχίες και αποφάσεις της τότε δημοτικής Αρχής που πλήττουν την τοπική κοινωνία.
Το έργο τελικά ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί υπό την εποπτεία του Συνδέσμου Διαδημοτικής Συνεργασίας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας.
Μέλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου εξελέγη και ο δήμαρχος Πέλλας που μαζί με την πλειοψηφία των μελών προχώρησαν μετά από πιέσεις του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Πέλλας να αναθέσουν τη λειτουργία του στο δήμο Πέλλας μέσα από Προγραμματική Σύμβαση.
Πρόσφατα ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων Συνδέσμου και στη σελίδα που αφορά τα έσοδα υπάρχει κωδικός για τρείς δήμους.
Ο κάθε κωδικός αντιστοιχεί στα έσοδα του Συνδέσμου που προβλέπονται από την προσκόμιση αντίστοιχης ποσότητας σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.
Συγκεκριμένα:
Εισφορά από το δήμο Πέλλας υπέρ Συνδέσμου 684.000,00 ευρώ
Εισφορά από το δήμο Γουμένισσας υπέρ Συνδέσμου 90.000,00 ευρώ
Εισφορά από το δήμο Αλεξάνδρειας υπέρ Συνδέσμου 300.000,00

Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος Γουμένισσας και ο δήμος Αλεξάνδρειας θα προσκομίζουν περίπου το 1/3 των σκουπιδιών που θα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.
Το γεγονός αυτό μειώνει αντίστοιχα το χρόνο λειτουργίας του ΧΥΤΑ περιορίζοντας σημαντικά τη ζωή του.
Επίσης επιβαρύνει περιβαλλοντικά την τοπική κοινωνία αφού τα φορτηγά του δήμου Αλεξάνδρειας θα διέρχονται ολόκληρο το δήμο Πέλλας φορτωμένα με σκουπίδια.
Εδώ να θυμίσουμε στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας πλέον κ. Ανδρεάδη τις δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να περάσει ούτε ένα απορριμματοφόρο από την περιφερειακή των Γιαννιτσών που δεν θα ανήκει στον οικείο δήμο.

Το θέμα είναι ότι ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών κατέληξε να λειτουργεί σαν χαβούζα της ευρύτερης περιοχής με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Πέλλας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι τόνοι που συμφώνησαν είναι πάνω από 10.0000 για την αλεξάνδρεια μόνον. Η απόφαση είχε ως στόχο την αύξηση του κέρδους του γνωστού εργολάβου. Όλα έχουν καταγγελθει από τους εργαζόμενους. Η σιγή των εργαζομένων και τής αντιπολίτευσης και των τοπικών συμβούλων τους καθιστά συνυπεύθηνους στο περιβαλλοντικό έγκλημα του δημάρχου και του προέδρου του ΧΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ blogs ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΕΙΣΑΙ ΦΙΡΜΑ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ. (ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ 2 ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΔΗΓΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΗΣΤΕΣ . Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΤΟΥΧΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ??? ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΙΓΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΛΕΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ! ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ???? ΤΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ? Ή ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟ??? ΓΟΥΤΟΥΧΙΔΗ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΦΙΛΑΣ ΤΑ ΝΟΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ!