Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η παρουσία των μελών της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Πέλλας

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πέλλας και έχει διαμορφωθεί ήδη μια εικόνα από την παρουσία και τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων από εμάς δημοτικών συμβούλων που τους εκλέξαμε για να κάνουν πράξη αυτά που υποσχέθηκαν κυρίως η πλειοψηφία και δευτερευόντως η μειοψηφία με όποια δύναμη παρέμβασης διαθέτει. Μια μειοψηφία πάντως που διαθέτει στις τάξεις της πολύ έμπειρους συμβούλους (πρώην δημάρχους) τις επιδόσεις των οποίων παρουσιάζουμε παρακάτω όπως το επιτελείο του blog τις έχει αξιολογήσει και νομίζουμε ότι δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα....
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Νικόλαος Παπανικολάου επικεφαλής παράταξης δημοτικός σύμβουλος
Η αλήθεια είναι ότι παρά την αλλαγή στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών δεν φάνηκε να επηρεάζεται και πολύ αφού οι παρεμβάσεις του είναι συνεχείς και όλα σχεδόν τα θέματα. Μέσα από αυτές επιχειρεί να υπερασπιστεί το έργο του και να καταγγείλει τα στραβά της δημοτικής Αρχής, όχι όμως με τρόπο που θα περίμεναν πολλοί. Η στάση του αυτή υποδηλώνει εξ αρχής την επιθυμία του να είναι παρών και στην επόμενη εκλογική μάχη, εκτός και αν οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν τον οδηγήσουν σε μια άλλη επιλογή.
Ξανθόπουλος Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος
Δεν είναι λίγες οι φορές που προκάλεσε συζήτηση με τα θέματα που έχει θέσει προ ημερήσιας διάταξης ενώ στην όποια κριτική ασκείται από την πλειοψηφία για τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης δεν διστάζει να υπερασπιστεί τις επιλογές που έγιναν με αρκετό σθένος.
Αμπεριάδης Νικόλαος δημοτικός σύμβουλος
Προσεκτικός και επιλεκτικός στις τοποθετήσεις του πάντα απαντά στις προκλήσεις όταν αυτές αφορούν αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης. Δεν ήταν λίγες ο παρεμβάσεις του κυρίως για το θέμα λειτουργίας του γκαράζ του δήμου εξαιτίας της θητείας του ως αντιδήμαρχος στην παραπάνω υπηρεσία.
Ανδρεάδης Ευστάθιος δημοτικός σύμβουλος
Ο πλέον παρεμβατικός δημοτικός σύμβουλος με σαφή καταγγελτικό λόγο που δεν φοβήθηκε να σηκώσει το βάρος πολύ σκληρών χαρακτηρισμών κατά της διοίκησης του δήμου για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της. Παράλληλα όμως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του δήμου και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Μάλιστα η στάση του αυτή πολλές φορές ανάγκασε τον ίδιο το δήμαρχο να απαντήσει με απολογητικό ύφος.
Μουχτάρης Σαράντης δημοτικός σύμβουλος
Η εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και ο σεβασμός του σε θεσμικές λειτουργίες τον οδήγησαν σε αρκετές εύστοχες και ουσιαστικές παρεμβάσεις κατά την άποψη μας, σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των οργάνων του δήμου. Ο ίδιος επιμένει στην αυστηρή τήρηση των οδηγιών που υπαγορεύονται από το νόμο για την Αυτοδιοίκηση ενώ όποτε χρειάστηκε υπερασπίστηκε το έργο των διοικήσεων του πρώην δήμου Πέλλας. Μάλιστα σε συγκεκριμένα θέματα επέλεξε διαφορετική γραμμή από αυτή της παράταξής του.
Αρνάκης Τιμόθεος δημοτικός σύμβουλος
Πάντα παρών στις συνεδριάσεις με λίγες αλλά συγκεκριμένες τοποθετήσεις για θέματα που γνωρίζει καλά όπως αυτό της λειτουργίας του ΧΥΤΑ αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών λόγω της πρότινος θητείας του.
Παπαδόπουλος Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος
Προτιμά να παρακολουθεί παρά να παρεμβαίνει και αφήνει χώρο στους συναδέλφους του για να ασκήσουν κριτική. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και στηρίζει τις επιλογές της παράταξης του.
Παπαδημητρίου Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος
Πάντα δίπλα στον πρώην δήμαρχο πήρε το λόγο λίγες φορές σε σχέση με συναδέλφους του. Όταν χρειάστηκε υπερασπίστηκε το έργο της πρώην διοίκησης με επιχειρήματα.
Ουραηλίδης Χαράλαμπος δημοτικός σύμβουλος
Πρώην δήμαρχος με εμπειρία που όμως δεν τον βοηθά να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο. Οι παρεμβάσεις του λίγες, κυρίως για θέματα που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα της Κρύας Βρύσης, ενώ έχει εκφράσει δημόσια την απογοήτευσή του για το επίπεδο των συνεδριάσεων αποχωρώντας μάλιστα μια αφορά από αυτό.
Ελευθερίου Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος
Μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει συγκρουστεί πολλές φορές και με τον ίδιο το δήμαρχο ασκώντας αυστηρή κριτική και δέχτηκε τα πυρά συμβούλων της πλειοψηφίας για τις τοποθετήσεις του.
Καραμπατζάκης Αντώνιος δημοτικός σύμβουλος
Δεν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο στο οποίο να μην έχει κάνει κάποια παρέμβαση. Ενημερωμένος για όλα σχεδόν τα θέματα θέτει ερωτήματα αλλά και προτάσεις για αυτά.
Χατζηλιάδης Πέτρος δημοτικός σύμβουλος
Ελάχιστες οι φορές που πήρε το λόγο παρότι παρακολουθεί πάντα με προσοχή τα θέματα.
Τσίτσος Νικόλαος δημοτικός σύμβουλος
Αν και παρακολουθεί τα δημοτικά συμβούλια αποφεύγει να τοποθετηθεί.
Μηλώσης Φίλιππος δημοτικός σύμβουλος
Πολύ δυναμική και έντονη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Ανέλαβε το ρόλο εισηγητή για τα θέματα παιδείας στο δήμο και άσκησε πολύ σκληρή κριτική διοίκηση του δήμου για τους χειρισμούς της.
Ψαρράς Ευστράτιος δημοτικός σύμβουλος
Πρώην δήμαρχος που εκφέρει ένα διαφορετικό λόγο στο δημοτικό συμβούλιο, τον οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν παρωχημένο.

«ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Σίσκος Χρήστος επικεφαλής παράταξης δημοτικός σύμβουλος

Πιστός στη γραμμή του ΚΚΕ δεν διστάζει να μεταφέρει θέματα γενικής πολιτικής στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας την έκδοση Ψηφισμάτων κ.λπ. ενώ και για τα θέματα που δήμου είναι προσεκτικός στις τοποθετήσεις του απέχοντας από τις ψηφοφορίες για θέματα που αφορούν τις παλαιότερες διοικήσεις.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω και εγώ μια κριτική σαν τηλεθεατής;
Ο Ππαπανικολάου έχει τους εξής ανά κατηγορία.
1η κατηγορία.Οι παλουκολόγοι= αυτοί που πετάνε μόνιμα παλούκες. Ξανθόπουλος, Ψαρράς
2η κατηγορία. Οι Μουγγοί
Τσίτσος, Παπαδόπουλος Αμπελειώτης, Χατζηλιάδης
3η κατηγορία Ημίμουγγοι σοβαροί
Παπαδημητρίου, Αμπεριάδης
4η κατηγορία.Πολύ κακό για το τίποτα
Μουχτάρης (αρχηγός), Καραμπατζάκης, Ελευθερίου
5η κατηγορία Σοβαροί Αξιοπρεπείς καταρτισμένοι
Μηλώσης, Ουραηλίδης, Αρνάκης, Ανδρεάδης Στάθης
Λαική Συσπείρωση
Ζει μόνιμα την περίοδο 7-14 Σεπτεμβρίου (πανηγύρια)

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ! ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΛΙΣ 500 ΨΗΦΩΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ; ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ! ΘΑ ΠΕΡΟΜΕΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ!
ΟΣΟ ΓΑΙ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ!!! ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ.
ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ.
logoplokos

Κρυα Βρύση είπε...

καμία τύχη για Νίκο Παπανικολάου στις επόμενες εκλογές...το πουλάκι πέταξε πια...κρίμα γιατί είχε αγκαλιάσει την νίκη, αλλά την άφησε να φύγει από δικά του λάθη...δυστυχώς αλλά η μοίρα δεν μας δίνει τόσες πολλές ευκαιρίες σε αυτή τη ζωή!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΜΗΛΩΣΗΣ-ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ και μετα το χαος!!! Οι υπολοιποι ειναι απλως οδοντοκρεμες κακιστης ποιοτητος.Οσο για τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ η διαφορα του με τον Σταμκο ειναι τεραστια και οπως δειχνουν τα πραγματα συντομα θα επιστρεψει!!!

Ανώνυμος είπε...

ELEYTHERIOU KAI OURAILIDIS NA MAS POUN GIA TIN ANAPTIXIAKI PROTA KAI META NA EXOUN MOUTRA NA MILANE
O MILOSIS NA MAS PEI GIATI ITAN PARON STIN 1H SYNANTHSH TOU STAMKOY STO FILIPPEIO KAI YPEGRAPSE KIOLAS TIN YPOPSIFIOTITA TOU

OLA EINAI GNOSTA KAI OLOI TA SIZITANE STA PIGADAKIA KAIROS NA VGOUN STIN EPIFANEIA

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΡΕ ΠΟΛΥΞΕΡΕ{4.13}ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ? ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!Η ΜΑΛ.ΚΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΑ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

εγω αγαπητε φιλε ανωνυμε 4 13 15-1-12 που ειμαι απο την Κρυα Βρυση και δυστυχως ψηφισα ΣΤΑΜΚΟ,επειδη εφαγα κομματικο μαρκαρισμα αν και πρωην κοιν.συμβουλος,ξερω ενα πραγμα.Δεν ειδα ποτε στο κατωφλι του εισαγγελεα ουτε τον Ουραηλιδη,ουτε τον Ελευθεριου. Αλλους εβλεπα παντα αλλα και τωρα να μπαινοβγαινουν στο ειρηνοδικειο Κρυας Βρυσης για κακοδιαχειρηση και ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.τον εναν απο αυτους μαλιστα που εκανε προσφατη λαδια με την ΚΕΠΑΝ τον ψηφισα κιολας.

Ανώνυμος είπε...

εγω αγαπητε φιλε ανωνυμε 4 13 15-1-12 που ειμαι απο την Κρυα Βρυση και δυστυχως ψηφισα ΣΤΑΜΚΟ,επειδη εφαγα κομματικο μαρκαρισμα αν και πρωην κοιν.συμβουλος,ξερω ενα πραγμα.Δεν ειδα ποτε στο κατωφλι του εισαγγελεα ουτε τον Ουραηλιδη,ουτε τον Ελευθεριου. Αλλους εβλεπα παντα αλλα και τωρα να μπαινοβγαινουν στο ειρηνοδικειο Κρυας Βρυσης για κακοδιαχειρηση και ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.τον εναν απο αυτους μαλιστα που εκανε προσφατη λαδια με την ΚΕΠΑΝ τον ψηφισα κιολας και ειναι και συμβουλος του ΣΤΑΜΚΟΥ.