Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Football League (Β εθνική) - Βαθμό στη Ροδο τσίμπησε η Αναγέννηση που είχε δοκάρι στο 78΄

Συνοπτική εικόνα 13ης αγωνιστικής
Με τη μεγάλη νίκη του Πανθρακικού επί της Λάρισας στο ντέρμπι της Football league ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική. Στην κορυφή δεν είχαμε εκπλήξεις αφού τόσο ο Πλατανιάς όσο και η Βέροια επικράτησαν εύκολα οι Κρητικοί επί του Εθνικού Αστέρα με 3-0 και πολύ δύσκολα η Μακεδόνες επί του μαχητικού Θρασύβουλου με 1-0. Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση Επανομής μέσα στη Μυτιλήνη από την Καλλονή και απομακρύνθηκε από την κορυφή ενώ στα τελευταία λεπτά ο Πανσερραϊκός επιβλήθηκε εντός έδρας του Φωκικού. Νίκη και για τον Πιερικό.....
 στην έδρα του επί της Καλλιθέας με 1-0 αλλά και της Παναχαϊκής επί του Ηρακλή Ψαχνών με το ίδιο σκορ, με τον πρόεδρο της ομάδος της Πάτρας Αλέξη Κούγια να παραιτείται μετά το τέλος του αγώνα. Σημαντική νίκη πέτυχε ο Βύζας Μεγάρων στην έδρα του επί του Αγροτικού Αστέρα και παρέμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη ενώ στη βάση της βαθμολογίας παρέμεινε ο Διαγόρας που έμεινε στο 0-0 στην έδρα του κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Στον αγώνα αυτό οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τους ποδοσφαιριστές να αποδώσουν σπουδαίο ποδόσφαιρο αφού οι κινήσεις τους ήταν προσεκτικές για την αποφυγή λάθους κυρίως στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο β μέρος και ειδικά μετά το 60΄ οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά στάθηκαν άτυχοι στο τέλος αφού στο 78΄ο Γιόνδης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ στο 89΄ ο τερματοφύλακας του Διαγόρας απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του επιθετικού των Γιαννιτσών.
Την Κυριακή η Αναγέννηση υποδέχεται την Καλλονή, σε έναν καθοριστικό αγώνα αφού με θετικό αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι βρίσκονται από νωρίς κοντά στη σωτηρία. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι η ομάδα της Μυτιλήνης είναι μια σκληροτράχηλη κλειστή ομάδα που μετράει 7 ισοπαλίες μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ παίζει πολύ έξυπνα την τακτική των αντεπιθέσεων.

Αποτελέσματα

Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Διαγόρας – Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0
Πανσερραϊκός – Φωκικός 2-0
Καλλονή – Αναγέννηση Επανομής 1-0
Βύζας Μεγάρων – Αγροτικός Αστέρας 2-1
Πλατανιάς – Εθνικός Αστέρας 3-0
Βέροια – Θρασύβουλος 1-0
Πανθρακικός – Λάρισα 1-0
Πιερικός – Καλλιθέα 1-0

Βαθμολογία
1. Πλατανιάς Χανίων 30
2. Βέροια 28
------------------------
3. Πανθρακικός 26
4. Αναγέννηση Επανομής 23
5. ΑΕ Λάρισας 19
6. Εθνικός Αστέρας 19
-----------------------
7. Πανσερραϊκός 19
8. Καλλονή 19
9. Πιερικός 19
10. Αναγέννηση Γιαννιτσών 19
11. Καλλιθέα 16
12. Παναχαϊκή 15
13. Αγροτικός Αστέρας 14
14. Βύζας Μεγάρων 14
15. Ηρακλής Ψαχνών 12
------------------------
16. Φωκικός 10
17. Θρασύβουλος 8
18. Διαγόρας 5

Το πρόγραμμα 14ης αγωνιστικής
Διαγόρας – Παναχαϊκή
Ηρακλής Ψαχνών – Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονή
Φωκικός – Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Επανομής – Πλατανιάς
Αγροτικός Αστέρας – Βέροια
Εθνικός Αστέρας – Πανθρακικός
Θρασύβουλος – Πιερικός
Καλλιθέα - Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια: