Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών

Παρά την ήττα 23-20 από τη Νέα Ιωνία κράτησε τη διαφορά των 4 τερμάτων του πρώτου αγώνα και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη ιστορία της σημείωσε πριν από λίγη ώρα η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών αφού μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα στην έδρα της Νέας Ιωνίας στην Αθήνα, πήρε τη διαφορά τερμάτων που χρειαζόταν και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας, όπου θα αντιμετωπίσει την μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδος τα τελευταία χρόνια Ορμή Πάτρας.
Οι αθλήτριες των Γιαννιτσών στην ημιτελική φάση είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα το περασμένο Σάββατο....
την φιλόδοξη Νέα Ιωνία με σκορ 32-28 και το μόνο που είχαν να κάνουν στη σημερινή αναμέτρηση (ρεβάνς) ήταν να μη χάσουν με ίση ή μεγαλύτερη διαφορά. Η αποστολή τους ήταν δύσκολη, αφού η αντίπαλη ομάδα διαθέτει στις τάξεις της παίκτριες με διεθνείς συμμετοχές με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Μάλιστα οι αθλητικογράφοι των Αθηνών μετά τη νίκη του Μέγα στον πρώτο αγώνα μίλησαν για τεράστια έκπληξη.
Τελικά όμως μίλησε η ψυχή η δύναμη των παικτριών από τα Γιαννιτσά που έπιασαν πολύ καλή απόδοση κόντρα σε μια αποφασισμένη ομάδα και σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Το τελικό 23-20 υπέρ της Νέας Ιωνίας δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα των Αθηνών τη συμμετοχή της στον τελικό .
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός αφού οι δύο ομάδες βρίσκονταν πάντα κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχος ομάδα πήρε μια μικρή διαφορά στο ημίχρονο 11-9 αλλά στην επανάληψη δεν κατάφερε να τη διευρύνει παρά μόνο κατά ένα τέρμα που δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση, αφού το τελικό 23-20 έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών.
Η ομάδα του μεγάλου Αλεξάνδρου έχει καταφέρει να παραμένει πάντα στην κορυφή του γυναικείου χάντμπολ από την θεσμοθέτηση του γυναικείου πρωταθλήματος. Ειδικά στα τελευταία χρόνια τα τμήματα υποδομής έχουν σαρώσει του πανελλήνιους τίτλους αναγκάζοντας την φίλαθλη οικογένεια του αθλήματος να υποκλιθεί. Σημαντικές επιτυχίες είχε και η γυναικεία ομάδα αφού συμμετείχε τρείς συνεχόμενες χρονιές στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Challenge Cup.

Παλαιότερα ο Μέγας Αλέξανδρος κατάφερε το 1984 να κερδίσει τη συμμετοχή του στον τελικό ως πρωταθλητής του βορείου ομίλου, όπου αντιμετώπισε τον πρωταθλητή του νοτίου ομίλου Άρη Νικαίας από τον οποίο και ηττήθηκε.
Δύο χρόνια αργότερα το 1986 και πάλι συμμετείχε στον τελικό αυτή τη φορά κόντρα στον Αθηναϊκό αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σηκώσει το κύπελλο.
Το 1987 όταν συστάθηκε η ενιαία Α εθνική κατηγορία κατέλαβε τη 2η θέση στη βαθμολογία πίσω από τον πρωταθλητή Αθηναϊκό.
Την ίδια αγωνιστική περίοδο 1987-88 έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος όπου έχασε από τη Γ.Ε. Βέροιας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών είναι η μοναδική ομάδα στην ελλάδα που συμμετέχει από την δημιουργία του γυναικείου πρωταθλήματος ανελλιπώς στην κορυφαία κατηγορία.

Η σημερινή επιτυχία αποκτά τεράστια σημασία αφού η ομάδα από τα Γιαννιτσά στηρίζεται σε παίκτριες που προέρχονται από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και σχεδόν στο σύνολο τους προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου.

Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κύρος Σαράφης): Γιαντσή, Παρασκευαϊδου, Τσιτσούκη, Ιωαννίδου, Μπατζαρακούδη, Χατζηπαρασίδου, Αναστασίου Ελ, Παπαδοπούλου Μ., Γεωργιάδου, Παπαδοπούλου Ι., Τρελοπούλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: