Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτήματα αναγνώστη για τα αδέσποτα ζώα στα Γιαννιτσά

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου σε κεντρικά σημεία της πόλης των Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν φόλες με σκοπό τον αφανισμό αδέσποτων ζώων. Αποτέλεσμα ήταν 40 ζώα νεκρά μεταξύ των οποίων και 2 δεσποτοζόμνεοι σκύλοι και 2 κατσίκες. Με αφορμή αυτές τις απόπειρες θα ήθελα να θίξω το θέμα της πόλης σχετικά με τα αδέσποτα. Τα ζώα αποτελούν αλυσίδα στο περιβάλλον, είναι ζωντανοί οργανισμοί και οφείλουμε να τα προστατεύουμε. Υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που δεν τους αρέσουν είτε από πλευράς αισθητικής άποψης, είτε από ψυχολογική φοβία., είτε από διάφορους άλλους λόγους. Είναι σεβαστή η άποψή τους και ούτε μπορούμε.....
 με το ζόρι να τους αλλάξουμε αυτές τις αντιλήψεις, αλλά η η δηλητηρίαση θεωρείται έγκλημα κακουργηματικής μορφής με αντίστοιχες ποινές όπως ο νέος νόμος 4039/2012ορίζει αρμόδια Αρχή είναι ο δήμος και στη δικιά μας περίπτωση ο δήμος Πέλλας.
Και επειδή είναι αυτός αρμόδιος ποια είναι η θέση του δήμου πάνω στο θέμα, και να απαντηθούν τα εξής:
1.Έχει λάβει ο δήμος ο καινούργιο νομοσχέδιο 4939/2012;
2.Έχει συσταθεί επιτροπή που να αποτελείται από εκπροσώπους των 2 φιλοζωικών σωματείων και από το αρμόδιο τμήμα του δήμου;
3.Υπάρχουν οχήματα περισυλλογής αδέσποτων και εκπαιδευμένο προσωπικό για την περισυλλογή τους με σκοπό τη στείρωση τους, τον εμβολιασμό τους, την τοποθέτηση μικροτσίπ και την υιοθεσία τους;
4.Έχουν τοποθετηθεί δοχεία στην πόλη για τη σίτισή τους;
5.Υπάρχει χώρος για την αποθεραπεία των ζώων σε περίπτωση στείρωσης η τραυματισμών; Δεν τα απαιτών εγώ αξιότιμε δήμαρχε, ο νόμος τα λέει.
Νομίζω ότι το θέμα αφορά όλους, φιλόζωους και μη. Τέλος να σημειωθεί ότι έχουν γίνει καταγγελίες, μηνύσεις για τις φόλες στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών και αναμένουμε τα αποτελέσματα για την ταυτότητα του δράστη.
tzokraina@gmail.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε κεντρικα σημεια της πολης;40 αδεσποτα στο συνολο νεκρα;Μου μυριζει οργανωμενο εγκλημα και οχι καποιον δυσαρεστημενο της χ γειτονιας!

Ανώνυμος είπε...

stin plateia ton giannitson yparhoun oti ora kai na peraseis giro sta 20 adespota odimos prepei na drasei prin ormiksoun se kapio paidaki.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ.ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Αλλο προβλημα δεν εχετε?Τα ζωα σας ενοχλουν?ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!Ξερετε ποσοι τα φροντιζουν τα αγαπανε και ξοδευουν χρηματα για αυτα?Τι απολογια θα δωσετε σε αυτους?