Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας από την Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στα Μέτρα

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πέλλας εκτός των άλλων παρενέβη και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αγώνα ενάντια στα Μέτρα καταθέτοντας κείμενο με θέσεις και αιτήματα που αφορούν κυρίως την ανάληψη δεσμεύσεων αλλά και την υλοποίηση τους από το δήμο Πέλλας, ενάντια στην επιβολή του Τέλους Δομημένης Επιφάνειας, το γνωστό σε όλους χαράτσι της ΔΕΗ.
Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξης:
Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας
Γιαννιτσά 31.1.2012
Κύριε Δήμαρχε. Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι. Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, φορείς μαζί με δημότες της πόλης μας, παρασταθήκαμε και ζητήσαμε την έμπρακτη πολιτική, νομική, τεχνική.....
και πολύπλευρη στήριξη του πρώτου θεσμού του Δήμου μας για τα άδικα, αντικοινωνικά και ανάλγητα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Χαράτσια για τα οποία έγκριτοι συνταγματολόγοι αλλά και η ίδια η Ε.Ε. γνωμοδοτούν ότι είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Με ικανοποίηση ακούσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την απόφασή σας, να συνταχτείτε με τους φορείς της πόλης και να συμπαρασταθείτε στους πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι. Αν και τότε επιμείναμε και καταθέσαμε γραπτώς τις προτάσεις μας, για την πολιτική κάλυψη όσων δεν πληρώνουν και όχι μόνο όσων δεν μπορούν. Αυτό εξάλλου είναι πολύ σχετικό να το ερευνήσει κανείς. Ποιος άραγε θα κρίνει αν κάποιος μπορεί ή δεν μπορεί να πληρώσει, σε μια περίοδο που όλοι μας είμαστε φορτωμένοι με σωρεία υποχρεώσεων και παράλληλα έχουμε υποστεί δραματικές περικοπές στα εισοδήματά μας! Η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού με τον τρόπο που επιβάλλεται, συνδέοντάς το εκβιαστικά με την διακοπή παροχής ρεύματος, πέρα από αναγκαία ή αναγκαστική πράξη επιβίωσης για πολλούς συμπολίτες μας, είναι και μια πράξη αντίστασης στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Αν δεν αντισταθούμε σήμερα σε ένα τόσο εξόφθαλμα αντικοινωνικό μέτρο, τότε θα έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας κόβουν αύριο το νερό ή τον αέρα που αναπνέουμε, αν δεν πληρώνουμε τα ανάλογα χαράτσια. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα παίρνουν πρωτοβουλίες, μπαίνουν μπροστά και συμπαραστέκονται έμπρακτα στους δημότες τους που δεν πληρώνουν το χαράτσι. Γνωρίζετε επίσης ότι όταν οι φορείς και οι πολίτες, ενωμένοι δίνουν τη μάχη ενάντια στην αδικία, τότε κανένας αντικοινωνικός νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί και καταργείται στην πράξη. Και γνωρίζετε επίσης ότι όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων μας. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένα μέτρα που θα δείχνουν την πραγματική βούλησή σας να συμπαρασταθείτε στους πολίτες του Δήμου μας.
ΖΗΤΑΜΕ:
Να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή που ανακοινώσατε ότι θα συσταθεί και να βγάλει ανακοίνωση που θα κάνει γνωστή την ύπαρξή της, με τηλέφωνα, ώρες και μέρος που θα μπορούν να απευθύνονται οι δημότες.
Να συγκεντρώσει από τους δημότες φωτοτυπίες των λογαριασμών της ΔΕΗ και των αποδείξεων πληρωμής, που δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι, και να καταθέσει μαζική εξώδικη δήλωση στην τοπική διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος.
Να κάνει επαφή με το σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΗ ζητώντας τους να μην προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος σε εφαρμογή και της απόφασης του συνδικαλιστικού τους οργάνου, της ΓΕΝΟΠ.
Να απαιτήσει από την τοπική ΔΕΗ να δέχονται την είσπραξη των λογαριασμών, χωρίς την είσπραξη του χαρατσιού, μόνο για το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία του ρεύματος και τα Τέλη (υπέρ Δήμου, τηλεόρασης κτλ).
Να προχωρήσει σε νομική κάλυψη και κατάθεση αγωγής-ασφαλιστικών μέτρων, σε περίπτωση που καταγγελθεί από δημότη, η απόπειρα διακοπής ρεύματος.
Να παρέχει κάθε τεχνική υποστήριξη για επανασύνδεση του ρεύματος, σε περίπτωση που τελικά οδηγηθούμε σε υλοποίηση εντολών διακοπής.

Μια ξεκάθαρη θέση του Δήμου που θα δηλώνει την πραγματική βούλησή του να συμπαρασταθεί έμπρακτα τους δημότες, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει προληπτικά, τον καταλύτη για να μην προχωρήσει αυτό το βάρβαρο μέτρο και να οδηγηθεί στην ακύρωσή του.
Κύριε δήμαρχε, κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι πολίτες αντιμετωπίζουν δραματικά προβλήματα επιβίωσης και κανένας πια δεν μπορεί να ξεγελαστεί από αόριστες υποσχέσεις. Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, δεν υπάρχουν «Πόντιοι Πιλάτοι». Ζητάμε το αυτονόητο. Κοιτάξτε μας στα μάτια και δώστε μας μια ειλικρινή απάντηση. Είσαστε διατεθειμένοι να συμπαρασταθείτε έμπρακτα και να μπείτε μπροστά στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι συμπολίτες σας; Περιμένουμε μια ειλικρινή απάντηση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ακομη μια φορα γινατε γραφικοι! ασ αταματησει η φαρσοκωμωδια! προτινω για να πριτινω!οσο για τον ιθυνιντα νου ας δωσει απο την περιουσια του που εχει μπολικη καθως και αλλοι που κλαιγονται σαν κια αυτον!φτανει γιατι ο δημαρχος εχει να ασχοληθει με σοβαρα θεματα κι οχι με αστεια!