Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Βασίλης Γιουματζίδης: Άκαιρη και αναίτια η αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την Πέλλα εξελίσσεται η υπόθεση της ξαφνικής και χωρίς αιτιολογία αντικατάστασης του αναπληρωτή διοικητή των ενοποιημένων Νοσοκομείων Γιαννιτσών Έδεσσας, όπως άλλωστε το είχαμε επισημάνει στη χθεσινή μας ανάρτηση. Ήδη η πρώτη σκληρή αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλη Γιουματζίδη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μεθόδευση από τη συνάδελφό του Θεοδώρα Τζάκρη χωρίς να την κατονομάζει, σε μια περίοδο όπου η νέα ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να εδραιώσει μια νέα φιλοσοφία για αξιοκρατία, λογική και τήρηση των Νόμων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του. Πάντως η υπόθεση φαίνεται ότι έχει έντονο παρασκήνιο και πολύ βάθος που μάλλον δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη απόφαση. Στη δήλωσή του ο βουλευτής Πέλλας αναφέρει τα εξής:....
Παρόλο που θεωρώ αυτονόητη τη γνώση και το πολιτικό κριτήριο των κατοίκων του Νομού Πέλλας, θα ήθελα να δηλώσω για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ποτέ δεν ζήτησα την αντικατάσταση του Αναπληρωτή Διοικητή των διασυνδεμένων Νοσοκομείων Έδεσσας – Γιαννιτσών (κοινώς: Διοικητής Έδεσσας).
Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ενημερώσω ότι η πρώτη προσπάθεια αλλαγής του ξεκίνησε από το Νοέμβρη του 2011, 3-4 μέρες μετά την ορκωμοσία του με το παλαιοκομματικό επιχείρημα ότι «ο βουλευτής είναι ισχυρός όταν και εφόσον διορίζει ανθρώπους ΔΙΚΟΥΣ του». Μετά από σφοδρή αντίδρασή μου, μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Ηλία Θεοδωρίδη, σε επίπεδο πολιτικής διάστασης για την τότε άστοχη μεθόδευση η απόφαση του Υπουργού Υγείας ανακλήθηκε! Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσω ότι η επιλογή του κ. Γαβρίδη Μιχάλη ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης από πλευράς του Υπουργείου, όπως ρητά μας δήλωσε ο κ. Υπουργός.
Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του απερχόμενου Αναπληρωτή Διοικητή, εκτός από το προσωπικό ζήτημα που δημιουργεί γι’ αυτόν, εγείρει τεράστιο πολιτικό ζήτημα μιας και συντελείται αντιθέτως με την φιλοσοφία και λογική της ΝΕΑΣ ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για αξιοκρατία, διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των Νόμων.
Έτσι, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών οι προσπάθειες για ψηφοθηρικού χαρακτήρα αλλαγές σε οργανισμούς και ιδρύματα ουσιαστικά φέρνει το αντίθετο από το «αναμενόμενο» αποτέλεσμα, μιας και ουσιαστικά επιτρέπει τους αρχιερείς αυτής της πολιτικής, όπως μερικοί πρώην βουλευτές της ΝΔ να αυτοαναγορεύονται σε «προστάτες» του ΕΣΥ και κυρίως του Γ.Ν. Έδεσσας, όταν επί 5,5 και πλέον χρόνια δημιούργησαν τεράστια οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα σ’ αυτό.
Καλώ τους εκφραστές της πολιτικής της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και του προσωπικού πολιτικού συμφέροντος, σ’ όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να αντιληφθούν ότι ο λαός του Νομού έχει ξυπνήσει πλέον και θα τους αντιμετωπίσει ανάλογα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία δήλωση και στοχευμένη. Αλλα εσεις κ. Γιουματζίδη σαν διοικητής Νοσοκομείου Εδεσσας, Νοσοκομείου Ναουσσας και Νομάρχης Καστοριας νομίζω τοποθετηθήκατε μέσω αξιολόγησης?? Δεν είστασαν μέσο ψηφοθηρίας πότε σας? Δηλάδη τότε ήταν άλλα χρόνια ε?
Και οι δύο πλευρές έχετε άδικο επί της ουσίας κ. Γιουματζίδη.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓςΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΑΜΤΖΗ ΔΗΝΕΙΣ ΔΗΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΟΜ ΠΡςΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΕΠΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ Η ΘΟΔΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΓΡΑΦΙΚΟ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΕ ΕΝΗΜΡΩΝΩ ΟΤΙ Κος ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΜΙΣΘΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.ΗΤΑΝ ΑΜΙΣΘΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ. ΣΤΟ ΔΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ,ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Η ΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ Δ/ΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!!

Ανώνυμος είπε...

πριν αποφασισετε να δημοσιευσετε οποιοδηποτε σχολιο, μαθετε πρωτα λιγη ορθογραφια σαν γνησιοι Ελληνες κι επειτα μπειτε στη διαδικασια σχολιασμου που αφορουν δημοσια ζητηματα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή φίλη 6:40,
Από ότι γνωρίζω ο Γιουματζίδης είναι φυσικός. Εδω όμως έρχεται το ερώτημα. Αμισθος επι 8 χρόνια όπως λέτε. Πως ζούσε? Ερωτημα το παραπάνω. Αυτο πάντως που ήθελα να τονίσω είναι ότι στην δήλωση του μίλησε για ψηφοθυρία. Και ρωτάω εγώ. Αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο ψηφοθυρίας στην περίπτωση του Νοσοκομείου Εδεσσας (εστω και αμισθι οπως λέτε) και της Νομαρχιας Καστοριας?

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΘΟΘΥΡΙΑ ΕΙΝΕ ΟΤΑΝ ΜΠΕΝΕΙΣ 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 2'52

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΥΔΡΗΣΛΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΛΩΣΕ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ /΄΄ ΤΟΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΣΑΚΡΗ ΒΟΥΔΡΗΣΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ