Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Συνθήματα της Χρυσής Αυγής σε τοίχους τα Γιαννιτσά. Απειλές κατά στελέχους της καταγγέλλει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α. Πέλλας - Ημαθίας

«Η επίθεση που εξαπολύουν δεν συνιστά απλώς μία προσωπική απειλή, αλλά μία συνειδητή προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων (εργαζομένων, ανέργων, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς) από τη «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος. Τέτοιου είδους συμμορίες δεν έχουν θέση δίπλα στον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα. Ανήκουν στο μαύρο μπλοκ που εκμεταλλεύεται και αναπαράγει τον φόβο που σκορπάει το σύστημα, άλλοτε οργανώνοντας προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος και άλλοτε απειλώντας το ευθέως. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας - Ημαθίας δηλώνει περήφανα ότι δεν θα φοβηθεί την τρομοκρατία. Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι κομμάτι της λάμψης που εκπέμπει διαχρονικά το εργατικό κίνημα και μπορεί να σμπαραλιάσει όλους αυτούς που καλλιεργούν και εμπορεύονται τον φόβο, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Καλούμε τους οργανωμένους φορείς του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες της αριστεράς και κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν τα «γραφεία» -ορμητήριά τους».


Συνθήματα που φέρουν την υπογραφή της Χρυσής Αυγής αντίκρισαν ανήμερα της εορτής της 25ης Μαρτίου οι κάτοικοι των Γιαννιτσών. Τα συνθήματα αυτά που ήταν γραμμένα με σπρέι σε τοίχους, πεζοδρόμια αλλά ακόμη και σε δρόμους, καταφέρονταν εκτός των άλλων και κατά συγκεκριμένου στελέχους πολιτικού φορέα και συνδικαλιστή στο χώρο των εφοριακών υπαλλήλων Μ. Γεροντίδη, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τους και το στόχο τους. Με αφορμή το γεγονός αυτό εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α Πέλλας - Ημαθίας στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: