Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Σοβαρεύουν τα πράγματα με το έργο της ανάπλασης περιοχών των Γιαννιτσών Επίσημη γραπτή ενημέρωση ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσίτσος

Με αίτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσίτσος ζητώντας διευκρινίσεις για την έγκριση της ποιότητας και τις προδιαγραφές των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης της περιοχής παλαιών Σφαγείων Γιαννιτσών, μέχρι το δημαρχείο της πόλης. Παράλληλα στην αίτησή του παραθέτει τις υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις ποιότητας ρωτώντας αν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος συμβατότητας με τα υλικά που τοποθετήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο θέμα τίθεται με τόση σοβαρότητα αφού είχε προηγηθεί....σχετική προφορική ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και ο έλεγχος είναι αυστηρός, ενώ οποιαδήποτε παρέκκλιση των όρων της μελέτης χρεώνεται στον δικαιούχο του έργου που είναι ο δήμος Πέλλας. Με απλά λόγια για τυχόν κακοτεχνίες, ή εργολαβικές παραλήψεις, που θα διαπιστωθούν, το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι δημότες. Αυτό από μόνο του καθιστά τεράστια την ευθύνη της δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του δήμου που είχαν την ευθύνη επίβλεψης του έργου. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα έχει συνέχεια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αφού μέχρι τότε θα υπάρξει απάντηση στο αίτημα του παραπάνω δημοτικού συμβούλου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα.... Για να βαζουμε καποια πραγματα στη θεση τους γιατι ειναι ασχημο να παραπληροφορειται ο κοσμος.
1ον καθε υλικο που ενσωματωνεται σε εργο του ΕΣΠΑ, περνει την εγκριση της υπηρεσιας αφου πρωτα ο εργολαβος εχει καταθεσει τα απαραιτητα πιστοποιητικα στην επιβλεπουσα αρχη. Στη συγκεκριμενη περιπτωση ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να εχει ενσωματαθει υλικο χωρις πρωτα να παρει εγκριση.
2ον ειναι μεγαλο ατοπημα να λετε στον κοσμο οτι τυχουσες κακοτεχνειες θα η παραλληψεις θα τις πληρωσουν οι δημοτες. Εαν το ΕΣΠΑ σε ελεγχο του βρει κακοτεχνιες, οι οποιεςδηποτε κυρωσεις βαρυνουν τον εργολαβο και μονον αυτον.
Και κατι τελευταιο, προς το συγκεκριμενο blog. Μια συμβουλη, πριν αναρτησετε ενα αρθρο ψαξτε λιγο αν ισχυουν αυτα που γραφει. Μη προσπαθειτε συνεχως να βρειτε καπνο εκει που δεν υπαρχει.

ΚΥΡ {ΚΡ.ΒΡΥΣΗ} είπε...

Οταν αγαπητε ανωνυμε{14-8-12}που τα ξερεις ολα -γιατι πιθανον να εχεις και σχεση με το εργο -ασχοληθει με την υποθεση αλλα και καποια αλλα "εργακια" ενος πρ.δημου του Δημου Πελλας,συγκεκριμενος δημ.συμβουλος,τοτε θα κλαψουν πολλες μανουλες και η δικαιοσυνη θα εχει αρκετη δουλεια...Το ερωτημα ειναι γιατι ακομη δεν ασχολειται και τι περιμενει ??????

Ανώνυμος είπε...

Για να σου λυσω την απορια φιλε μου, με το εργο δεν εχω σχεση, αλλα εχω γνωσεις πανω σε εργα του ΕΣΠΑ οποτε και μπορω να πω την αποψη μου.
Οσο για το 2ο στο οποιο αναφερεσαι μπορεις να ρωτησεις κατ'ευθειαν το συγκεκριμενο Δημ. συμβουλο γιατι εγω δε μπορω να σου απαντησω.

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπη οταν ειναι προγραμματισμενη ειναι χρυσος.Για οσους δεν καταλαβαν,γιατι εγω καταλαβα ποιον εννοει ο ΚΥΡ{ΚΡ.ΒΡΥΣΗ},πιστευω οτι ο δημοτικος συββουλος σιωπα προς το παρον επιτηδες.Θελει να χτυπησει στον καταλληλο χρονο,γιατι μαλλον το κατεχει καλα το αθλημα...Παντως μου κανει και εμενα εντυπωση η εκνευριστικη ηρεμια του,παρολο που καπου-καπου ξεσπαει για την πλακα του πανω στον Ανδρεαδη και τον Στεργιουλα,αφηνοντας στο απυροβλητο πλεον τον προεδρο της ΔΕΥΑΠ{τον οποιο ειχε κανει πολλες φορες ρομπα σε προηγουμενα Δ.Σ}. Ειδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ.ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ-ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ-ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ-ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ ΔΗΜ.ΤΕΛΗ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΕΥΑΠ ??? ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ??? ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΣΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΣΑΣ...{ΕΝΑΣ ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ κ.ΣΤΑΜΚΟΥ}

ΚΥΡ {ΚΡ.ΒΡΥΣΗ} είπε...

Γιατι δεν μου απαντατε ρε λαμογακια?? Ακομη περιμενω{10 μερες τωρα}και εσεις τιποτε.Σας γνωστοποιω λοιπον οτι το εργο που θα δειτε θα αρχισει οχι στο Δ.Σ της 5-9-12,αλλα στο επομενο του Σεπτεμβρη.Θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι,απο τις τοποθετησεις του συγκεκριμενου Δημ.Συμβουλου απο την Κρυα Βρυση !!!