Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικές εμπειρίες και τεχνογνωσία απέσπασαν από την εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Ιταλία οι αγρότες μέλη της Κ.Α.Σ.Ο. «Μ. Αλέξανδρος Πέλλας»

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Ιταλία στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου προγράμματος πραγματοποίησε η Κ.Α.Σ.Ο. «Μ. Αλέξανδρος-Πέλλα». Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 9 έως 16 Νοεμβρίου και τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα σε μια προηγμένη χώρα όπως η γειτονική Ιταλία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στη διεθνή έκθεση της Bologna που πραγματοποιείται κάθε έτος στην Ιταλία με αντικείμενο τις τεχνολογικές εξελίξεις σε μηχανήματα, καλλιέργειες, σπόρους, λιπάσματα κ.α.....
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη σε Συνεταιρισμό στη Bologna που, παράγει, μεταποιεί και διακινεί όλη την παραγωγή μέσα από υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε συνεργασία με αγρότες, διακινούν 130. εκ. κιλά αγροτικών προϊόντων ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και προσπαθώντας να εισαγάγουν στην γεωργία νέες τεχνικές υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους. Μέσα στους στόχους της Κ.Α.Σ.Ο. και του Διευθυντή της οργάνωσης κ Γιάννη Στογιαννίδη, έπειτα και από την μεγάλη απήχηση και εντύπωση που δημιουργήθηκε στα Μέλη είναι και η επανάληψη τέτοιοι είδους εκπαιδευτικών εκδρομών με πιο εξειδικευμένα θέματα πάνω στις καλλιέργειες σε προηγμένες τεχνολογικά χώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: